SUA bagă Israelul în şedinţă. Blinken ajunge în Orientul Mijlociu pentru a încerca să obţină o încetare a focului în Gaza

Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit duminică la Tel Aviv în cadrul unui nou turneu în Orientul Mijlociu pentru a milita pentru o încetare a focului în Gaza.

Urmărește
221 afișări
Imaginea articolului SUA bagă Israelul în şedinţă. Blinken ajunge în Orientul Mijlociu pentru a încerca să obţină o încetare a focului în Gaza

SUA bagă Israelul în şedinţă. Blinken ajunge în Orientul Mijlociu pentru a încerca să obţină o încetare a focului în Gaza

Hamas a ridicat îndoieli cu privire la misiunea lui Blinken la doar câteva ore după ce secretarul de stat american aterizat, acuzând Israelul de subminarea eforturilor sale, scrie Reuters.

Grupul militant palestinian a declarat că îl consideră pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu responsabil pentru „zădărnicirea eforturilor mediatorilor”, întârzierea unui acord şi expunerea ostaticilor israelieni din Gaza la aceeaşi agresiune cu care se confruntă palestinienii.

Aflat la a noua sa călătorie în regiune de la începutul războiului, în octombrie, Blinken se va întâlni luni cu înalţi lideri israelieni, inclusiv cu Netanyahu, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat.

După Israel, Blinken va continua drumul spre Egipt.

Discuţiile pentru încheierea unui acord privind un armistiţiu şi returnarea ostaticilor deţinuţi în Gaza se află acum într-un „punct de inflexiune”, a declarat reporterilor un înalt oficial al administraţiei Biden în drum spre Tel Aviv. „Credem că acesta este un moment critic”, a spus oficialul.

Ţările mediatoare - Qatar, Statele Unite şi Egipt - nu au reuşit până în prezent să reducă suficient diferenţele pentru a ajunge la un acord în luni de negocieri, iar violenţele au continuat fără încetare în Gaza duminică.

Atacurile israeliene au ucis duminică cel puţin 21 de persoane în Gaza, au anunţat autorităţile sanitare palestiniene, inclusiv şase copii şi mama lor într-un atac aerian asupra unei case din oraşul central Deir Al-Balah. Cel mai mic avea 18 luni, a declarat pentru Reuters bunicul lor, Mohammed Khattab, în timp ce rudele se adunau în jurul cadavrelor, învelite în giulgiuri albe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
blinken,
orient,
gaza

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici