Surse: Portofoliul Sănătăţii trece la premierul Florin Cîţu. Liderul USR PLUS Dan Barna nu a acceptat interimatul

Premierul Florin Cîţu va prelua interimar funcţia de ministru al Sănătăţii, după ce vicepremierul Dan Barna, lider USR PLUS, a refuzat să accepte preluarea portofoliului, spun surse politice pentru Mediafax. UPDATE: Dan Barna va susţine declaraţii după orele 14.30.

4553 afișări
Imaginea articolului Surse: Portofoliul Sănătăţii trece la premierul Florin Cîţu. Liderul USR PLUS Dan Barna nu a acceptat interimatul

Surse: Portofoliul Sănătăţii trece la premierul Florin Cîţu. Liderul USR PLUS Dan Barna nu a acceptat interimatul

Liderii USR PLUS se află în şedinţă, la această oră, pentru a stabili abordarea politică după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii.

Surse politice declară, pentru Mediafax, că este posibil ca USR PLUS să condiţioneze menţinerea coaliţiei de guvernare de plecarea de la conducerea Guvernului a lui Cîţu, autorul demiterii lui Voiculescu.

Posibilitatea unei astfel de situaţii, de a fi schimbat Cîţu, prin retragerea spijinului politic de către PNL, a fost respinsă de Ludovic Orban, într-o declaraţie susţinută, în urmă cu câteva momente, la Parlament. 

Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, nu a avut până în acest moment nicio reacţie publică faţă de decizia premierului Cîţu din această dimineaţă.

La propunerea premierului Cîţu, Klaus Iohannis a semnat miercuri revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, nu însă şi numirea vicepremierului Dan Barna ca ministru interimar. 

Ştire în curs de actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici