Sute de maşini furate sau căutate în ţară şi străinătate au fost descoperite de poliţiştii din vămi în 2019. Majoritatea sunt modele de lux | VIDEO

Un număr de 230 de maşini semnalate furate sau căutate de autorităţi din ţară şi din străinătate au fost descoprite de poliţiştii de frontieră în anul 2019, în cele mai multe cazuri fiind vorba de bolizi de lux.

Urmărește
1479 afișări

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliţia de Frontieră, în ultimele 11 luni ale anului 2019 au fost descoperite 185 de maşini, 24 de microbuze, 13 automarfare, două motociclete şi şase remorci care figurau furate sau căutate de autorităţi din ţară sau din străinătate.

Cifra se menţine la valoarea înregistrată şi în 2018.

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare), P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad) şi P.T.F. Borş (judeţul Bihor), spun poliţiştii de frontieră, dar au fost cazuri semnificative şi la frontiera cu Republica Moldova, în P.T.F. Albiţa şi P.T.F. Sculeni, precum şi la graniţa cu Bulgaria.

„În perioada de referinţă au fost constatate 257 de infracţiuni, persoanele implicate fiind atât cetăţeni români, cât şi bulgari, ucraineni, moldoveni, albanezi, croaţi, georgieni, francezi, greci, germani, lituanieni, letoni, polonezi, sârbi şi alţii. În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cauzei”, se arată în comunicatul citat.

Principalele ţări de unde proveneau vehiculele aflate în atenţia autorităţilor şi care au fost depistate frontierele României sunt Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, dar şi România, cele mai multe maşini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi de mijloc.

„În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar <cumpărători de bună credinţă>. Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor”, mai spun poliţiştii de frontieră.

Dintre cazurile semnificative înregistrate de la începutul anului 2019 până în prezent, poliţiştii amintesc despre un bolid de 100.000 de euro, căutat în Italia, cu care un bărbat de 23 de ani, cu cetăţenie dublă, româno-moldovenească, a vrut să intre în ţară pe la Vama Petea, judeţul Satu Mare, dar şi o altă maşină, de asemenea căutată în Italia, în valoare de 70.000 de euro, cu care un bărbat a vrut să intre în ţară pe la Vama Borş, prezentând o copie xerox a certificatului de înmatriculare.

Un alt bărbat a vrut să introducă în ţară două maşini în valoare de 160.000 euro, pe la Vama Giurgiu, pe platformă, însă cei doi bolizi erau căutaţi pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia.

În toate cazurile, şoferii au fost cercetaţi pentru infracţiuni de tăinuire, iar la finalizarea cercetărilor au fost dispuse măsurile legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
furt,
vamă,
bolid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici