Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul au fost aduse la Galaţi de la mănăstirea Bistriţa, din judeţul Vâlcea, iar întâmpinarea raclei a avut loc la ora 15.00, într-o zonă centrală a oraşului. Sfintele moaşte au fost duse apoi, în procesiune, până la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi unde, după o slujbă de primire, au fost aşezate într-un baldachin special amenajat unde credicnioşii au putut trece să se roage.
Pe drum şi în timpul slujbei, credincioşii au fost însoţiţi de arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun.
Oamenii au stat la coadă pentru a se putea ruga la racla cu moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, fiind convinşi că astfel vor fi feriţi de boli şi ghinioane.
„Este un moment important pentru noi, creştinii, şi cred că sutem ocrotiţi cu ajutorul sfinţilor, în general. Eu am venit să mă rog pentru toată casa, dar şi pentru ţară, pentru toţi. Sfântul ne apără de boli, de cutremure, de cataclisme, eu aşa ştiu”, a spus o femeie care a aşteptat zeci de minute pentru a ajunge la racla cu moaşte.
Sfintele moaşte ale Sfântului Grigorie Decapolitul vor rămâne în faţa Catedralei din Galaţi până de Sfântul Andrei. Evenimentul de luni a dat startul manifestărilor spirituale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, patronul spiritual al oraşului Galaţi.