Tânărul care se dădea femeie pe reţele de socializare şi a înşelat nouă bărbaţi, arestat preventiv. Prejudiciul este de 42.000 de euro

Tânărul ce se dădea femeie pe reţele de socializare şi a înşelat nouă bărbaţi a fost arestat preventiv, anunţă vineri Poliţia Capitalei.

304 afișări
Imaginea articolului Tânărul care se dădea femeie pe reţele de socializare şi a înşelat nouă bărbaţi, arestat preventiv. Prejudiciul este de 42.000 de euro

„Faţă de bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, anunţă Poiliţia Capitalei.

Tânărul se dădea femeie pe reţelele de socializare şi a reuşit să înşele nouă bărbaţi, cărora le-a provocat un prejudiciu de peste 42.000 de euro.

Potrivit Poliţiei Capitalei, joi, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie au făcut o percheziţie domiciliară în judeţul Constanţa, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

În fapt, în 15 noiembrie 2023, poliţişti au fost sesizaţi, prin plângere, de către un bărbat de 48 de ani, cu privire la faptul că, în perioada 2019 - septembrie 2023, persoane necunoscute, prin intermediul unor reţele de socializare online, l-ar fi indus în eroare, prin aceea că, folosindu-se de o identitate feminină falsă, i-ar fi câştigat încrederea şi pe fondul unor presupuse relaţii, i-ar fi solicitat mai multe sume de bani, provocându-i un prejudiciu în valoare totală de peste 100.000 de lei.

În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat de 29 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Totodată, în urma probatoriului administrat în cauză a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2019 - noiembrie 2023, bănuitul, folosind acelaşi mod infracţional de operare, ar fi determinat alte opt persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 48 de ani, să remită diverse sume de bani.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că prejudiciul total creat este de aproximativ 42.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici