- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.07.2018, 21:18)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu, despre abuzurile din Justiţie: Aceste catastrofe s-au întâmplat sub pălăria CSM / Sfatul pentru Viorica Dăncilă / Viziune diferită de cea a lui Dragnea privind suspendarea preşedintelui: Nu e o prioritate, cât timp respectă Constituţia
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit joi, la Antena 3, despre abuzurile din Justiţie, memorandumul pentru mutarea unei ambasade care stă la baza unui dosar penal şi apetenţa pentru politică a procurorului general Augustin Lazăr. Mai mult, politicianul a spus că suspendarea preşedintelui nu este o prioritate, cât timp acesta respectă Constituţia. Liviu Dragnea declara, miercuri, că suspendarea lui Iohannis este un plan care rămâne în picioare.
Urmărește
3315 afișări
Tăriceanu, despre abuzurile din Justiţie: Aceste catastrofe s-au întâmplat sub pălăria CSM / Sfat pentru Dăncilă: Dragă Viorica, n-ai cum să educi toţi neaveniţii din politică / Suspendarea preşedintelui nu e o prioritate cât timp respectă Constituţia
UPDATE 10:10 Despre protestatari: Unii participă fără să ştie. Altceva, în afară de Facebook, nu citesc
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, pe lângă oamenii oneşti care ies la mitinguri, sunt protestatari care nu ştiu exact de ce ies în stradă, singura sursă de informare fiind Facebook-ul., iar alţii sunt plătiţi din străinătate.
"Problema e că cei care sunt mai gălăgioşi nu vor să accepte rezultatul alegerilor. Ieşirea oamenilor în stradă ne duce la concluzia că aceste demersuri, unii sunt poate curaţi în ceea ce fac, dar sunt unii care sunt manevraţi din străinătate. Au fost învăţaţi cum să procedeze la mitinguri, cum să provoace jandarmii. (…) Unii participă fără să ştie. Altceva în afară de pagina de Facebook nu citesc, li se pare adevărul absolut şi aşa dau curs unor astfel de demersuri. Reţelele de socializare joacă un rol foarte prost în cee ace înseamnă informarea. Nu numai la noi, din păcate, ci şi în alte ţări", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Acesta a mai spus că preşedintele a avut un rol de jucat în divizarea societăţii.
"Sper ca toate aceste modificări, care nu sunt suficiente, să mai ajute România în revenirea la normalitate. În momentul de faţă este o fractură uriaşă. Preşedintele aici ar fi avut un rol de jucat, dar mă întreb dacă mai poate să joace un astfel de rol, deoarece vin alegerile anul viitor. Nu putem lăsa societatea să rămână fracturată în acest fel", a mai spus preşedintele Senatului.
UPDATE 9:58 Tăriceanu, despre Codul Penal: Cu toţii ne-am gândit că o să sară lumea <<Vreţi să-l salvaţi pe Dragnea>>
Preşedintele Senatului a declarat că a existat ideea că dacă se modifică legile justiţiei vor fi unii care vor acuza că legile sunt cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea, iar preşedintele a avut un rol în împărţirea societăţii în două tabere.
"Cu toţii ne-am gândit că dacă luăm această decizie, o să sară lumea – ah vreţi să-l salvaţi pe Lliviu Dragnea. Am zis, haideţi să luăm legislaţia din Codul penal francez, pentru că esenţa este acolo din legislaţia din perioada lui Napoleon. Sunt toate partidele astea, toţi oamenii aceştia, unii dintre ei tineri. Pe mine mă cutremură. Cred că oamenii ăştia peste 10 ani o să aibă mustrări de conştiinţă, ce mod de gândire stalinist au avut. Ceva îngrozitor. Cred că intrarea în vigoare a Codului Penal şi a Codului de Procedură penală nu va mai da posibilitatea atâtor abuzuri prin lege", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.
"Sper ca toate aceste modificări, care nu sunt suficiente, să mai ajută România în revenirea la normalitate. În momentul de faţă este o fractură uriaşă. Preşedintele aici ar fi avut un rol de jucat, dar mă întreb dacă mai poate să joace un astfel de rol, deoarece vin alegerile anul viitor. Nu putem lăsa societatea să rămână fracturată în acest fel", a mai spus preşedintele Senatului.
Acesta afirmă că majoritatea parlamentară va merge până la capăt cu modificarea legilor.
"Eu cred că nu e o poveste statul paralel, cel puţin în România şi din câte am aflat, au început şi la Comisie să privească lucrurile mai cu seriozitate în această privinţă. Nu ne rămâne decât să mergem până la capăt legile justiţiei şi codurile. O să se ducă până la capăt. La legile justiţiei au durat 6 luni. Au folosit toate instrumentele, e adevărat legale, ca să amâne. Probabil că şi la Coduri va dura tot atât. Am auzit că Viorica Dăncilă a avut o discuţie cu Juncker şi Timmermans care i-a întrebat în Olanda, Germania aveţi abuz în serviciu? Au spus nu.", a afirmat Tăriceanu.
UPDATE 9:53 Despre suspendarea lui Iohannis: „Cât timp respectă Constituţia, nu ştiu dacă e prioritate”
Tăriceanu a declarat joi că, atâta timp cât şeful statului respectă Constituţia, nu ştie dacă suspendarea mai este o prioritate. Liviu Dragnea declarare cu o zi înainte că planul suspendării rămâne de actualitate.
"Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafaţă, nu ştiu dacă suspendarea va mai fi o prioritate. Trebuie să existe un demers solid şi constituţional. Cred că trebuie să ajungem la un moment T0. Ce facem cu aceste mii de dosare în care viciile de procedură sunt evidente. Actele de poliţie judiciară sunt clare. Ce facem cu ele? Le lăsăm aşa?", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.
Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că suspendarea preşedintelui este un plan care rămâne în picioare.
"La ora asta nu ştiu ce ar trebui să se întâmple pentru că acest proces să se întâmple la toamna. Este vorba despre parlamentari. Nu e obligatoriu în toamna. Se pot întâmpla lucruri. Am vorbit cu colegii mei luni. Le-am spus că pot merge în vacanţă parlamentară, dar sa aibă telefoanele la ei ca s-ar putea să ne vedem", a mai declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
"Nimic din ce a spus şi făcut până acum nu îmi dă speranţa că poate interveni ceva. Nu vreau să forţez pe nimeni, e o discuţie ", a mai spus liderul PSD.
UPDATE 9:40 Despre procurorul general Lazăr: Are apetenţă pentru politică
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, că se implică în politică şi că nu îşi înţelege bine atribuţiile, considerând numirea Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul General drept o aroganţă.
"Mie mi se pare că, în legătură cu Augustin Lazăr, decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi într-o funcţie la Parchetul General, este un gest de aroganţă, de sfidare. Adică ea e revocată pentru nişte motive foarte serioase, printre care o decizie CCR, plus alte motive prezentate în cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader şi tu o numeşti în altă funcţie. Procurorul Lazăr de multă vreme are apetenţă pentru politică. Are discursuri politice, ne atrage atenţia ce trebuie să facem. Asta ca să vedem că nu-şi cunoaşte bine statutul şi atribuţiile pe care le are. Gesturile acestea mi se par anormale şi nu am văzut în alte ţări astfel de gesturi prin care să interfereze în latura politică. Nu înţelege ce înseamnă statul de drept într-o ţară democratică, probabil că îl vede ca în comunism. Dacă îi aduce pe ăştia din perioada comunistă la ce să ne aşteptăm?", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.
UPDATE 9:30 Tăriceanu: Dragă Viorica, n-ai cum să educi toţi neaveniţii din politică
Tăriceanu a declarat că un memorandum pentru mutarea unei ambasade nu are cum să constituie tema unui dosar penal, dar în situaţia actuală din justiţie mesajul este spre prudenţă, deoarece unii se tem de suspendarea premierului.
"Atâta vreme cât vom rămâne pe baricade, fiecare atitudine va fi amplificată de ceilalţi. Există suspiciuni, bănuieli permanente. Eu am auzit colegi care erau îngrijoraţi de o suspendare a premierului pe chestiune plângerii cu mutarea ambasadei. I-aş fi spus premierului, dragă Viorica, n-ai cum să-i educi pe toţi neaveniţii din politică. Mai sunt şi tâmpiţi şi demenţi. Asta e. Pădurea e plină de lilghioane. Asta era într-o situaţie normal. Acum i-aş spune – e bine să fim prudenţi. Nu se ştie niciodată", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.
Acesta a mai precizat că lucrurile trebuie clarificate cât mai urgent, în contextul în care România va prelua preşedinţia Consiliului UE:
"Trebuie la nivelul societăţii iniţiat un demers de recoagulare. Sigur că vine la anul preşedinţia Consiliului UE. România nu se poate prezenta ca o ţară în care e deşirată o luptă dementă. Lupta aceasta e până la urmă mortală pentru ambele părţi", a afirmat Tăriceanu.
"Într-o situaţie de conflict cum suntem acum, mi-e greu să cred că unii se pot gândi la preşedinţia Consiliullui UE. Această Comisie de aflare a Adevărului poate ar tulbura niţel apele, dar ar fi necesară. Cred că e nevoie la nivelul opiniei publice, poate dintre cei care funcţionează la comandă, cărora li se văd epoleţii, o să continue acest demers de slăbire a ţării, dar un rol important îl văd la nivelul CSM şi să facă doar poliţie politică. De patru ani încoace dacă anumite lucruri le-ar fi spus se ajungea în situaţia de astăzi? Trebuie să existe un demers la nivelul leadearshipului politic", a afirmat preşedintele Senatului, la Antena 3.
Tăriceanu, despre abuzurile din Justiţie: Aceste catastrofe s-au întâmplat sub pălăria CSM
Preşedintele Senatlui, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi, la Antena 3, că aşteaptă o reacţie din partea Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la abuzurile din Justiţie, deoarece neregulile au fost făcute "sub umbrela CSM".
"Până nu au apărut protocoalele vorbeam mai mult din intuiţie, din fler, din frânturi de colo şi colo. Sunt trei protocoale desecretizate. Ce facem cu celelalte? Trebuie analizate implicaţiile lor în plan juridic. Câte dintre procesele soldate cu condamnări au avut la bază aceste protocoale. Acest lucru înseamnă că procedura a fost viciată, nu s-a desfăşurat în mod corect. (...) N-am văzut niciun act serios al CSM care să sancţioneze călărirea justiţiei de către oameni. Nu am văzut să ia atitudine în ce s-a întâmplat în structura DNA central, de la Ploieşti, Braşov. Toate aceste tragedii, catastrofe, ilegalităţi întâmplate au fost sub pălăria CSM. CSM nu a luat atitudine. Spuneau că nu ştiau de protocoale? Cum, când unul dintre protocoale e semnat chiar cu CSM?", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.
Acesta a mai spus că aşteaptă ca CSM să îşi facă curăţenie în propria ogradă.
"Avem nevoie de o resetare, oamenii nu mai au capacitatea să se asculte unii pe alţii, societatea e fracturată şi unii creduli cred că trebuie să fii pro sau împotriva corupţiei. Nu aceasta e problema. Demersul anti-corupţie trebuie făcut în cadru legal", a mai declarat Tăriceanu.
Citeşte şi: Orban: Mi s-a părut deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita în partid pe Kovesi / Previziune „sumbră” pentru Dragnea: Va fi „omorât” de colegii lui / Despre unificarea Dreptei: Nu e necesară; PSD s-a dus în cap
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 06:58
Scholz spune că Germania trebuie să facă „totul” pentru a menţine relaţii bune cu Statele Unite
-
ieri, 21:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei / Biden către Trump: ajutorul pentru Kiev este în interesul nostru