Tatăl copiilor luaţi de statul britanic: Voi contesta adopţia

Florin Barbu, bărbatul care a pierdut tutela celor doi copii minori, încredinţaţi ulterior de statul britanic unei familii despre care românul spune că este un cuplu de homosexuali, nu va fi arestat pentru că a divulgat identitatea părinţilor adoptivi şi anunţă că va contesta decizia de adopţie.

2065 afișări
Imaginea articolului Tatăl copiilor luaţi de statul britanic: Voi contesta adopţia

Tatăl copiilor luaţi de statul britanic: Voi contesta adopţia

"Decizia instanţei este că nu voi fi arestat. Procesul s-a terminat, avocatul mi-a zis că judecătorul m-a găsit nevinovat pentru toate capetele de acuzare. Decizia este definitivă. Şedinţa de judecată trebuia să aibă loc vineri însă Tribunalul din Londra nu a avut un judecător disponibil aşa că s-a amânat pentru luni. Procesul a costat o mie de euro pentru fiecare zi. O să le cer să plătească ziua în care procesul s-a amânat", a declarat Florin Barbu pentru MEDIAFAX.

Bărbatul a ajuns în situaţia de a i se cere arestarea după ce copiii săi, Diana ( 8 ani) şi Andy (5 ani), au fost luaţi în custodie de autorităţile britanice în anul 2014 şi ulterior daţi spre adopţie. Florin Barbu a postat pe Facebook informaţii legate de decizia autorităţilor, identitatea minorilor dar şi date despre familia adoptivă despre care spune că este un cuplu de homosexuali. Astfel, autorităţile de la Londra au cerut arestarea românului, solicitarea fiind respinsă de instanţă. Florin Barbu anunţă că intenţionează să conteste decizia de adopţie a celor doi copii.

"Urmează să depun documentele de apel la decizia de adopţie dată de instanţa din Londra. Aceasta va fi definitivă. Dacă voi pierde procesul, voi merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ne-au luat copiii deoarece existau certuri în familie, au zis că nu vor fi fericiţi. Am fost de acord. Am stabilit să facem terapie de cuplu, ne-au făcut promisiuni, ne-au luat copiii şi nu ne-au ajutat cu nimic", a mai precizat Florin Barbu.

În urma deciziei prin care cei doi copii au fost daţi spre adopţie, Florin Barbu a intrat în greva foamei, protestând în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, pentru mai mult de două săptămâni.

Tatăl copiilor susţine că a primit multe mesaje de incurajare, printre cei care au făcut apel pentru revenirea celor doi copii în familia naturală fiind şi Patriarhia Română.

"Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de situaţia critică în care se află familia de români Florin Barbu şi Claudia Racolta, stabilită la Londra, ai cărei copii, Diana (8 ani) şi Andy (5 ani), au fost încredinţaţi prin decizia instanţei unui cuplu britanic homosexual. Biserica susţine constant familia tradiţională ca fiind cadrul natural pentru naşterea, creşterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor morale fundamentale. Ca urmare, considerăm că familia de români trebuie susţinută pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi împreună cu părinţii lor naturali", transmite instituţia printr-un comunicat de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici