- Home
- Social
- SIBIU, (11.08.2018, 17:39)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Taur de aproape două tone, gătit la proţap în Sibiu
Un taur de aproape două tone a fost gătit la proţap sâmbătă, la Sibiu, în Muzeul Satului. Sute de oameni au aşteptat la coadă pentru a primi o porţie de carne pregătită în acest mod inedit.
Urmărește
1110 afișări
Taur de aproape două tone, gătit la proţap în Muzeul Satului din Sibiu
Radu Zărnescu, bucătarul care a reuşit să pregătească cel mai mare taur din rasa Angus din România, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este pentru prima dată când a avut pe proţap un animal atât de mare şi că întreg procesul de pregătire a fost unul special.
„Mă bucur foarte mult că am avut această ocazie să realizăm cel mai mare taur la proţap. Este un Angus de România, o specie autohtonă, un produs local de Sibiu, este un taur oferit de cei de la fermă, un taur emblematic pe care noi astăzi l-am pregătit aici, pentru sibieni. Ne trebuie cam o zi şi jumătate să ajungem la partea de os pentru că e un volum foarte mare de carne. E un animal care acum câteva luni avea 1700 de kilograme, vorbim de rasa Angus, un animal cu blana neagră”, a explicat Radu Zărnescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Erdogan avertizează forţele kurde că „nu există loc pentru terorişti” în Siria
-
Ministerul Educaţiei estimează o scădere alarmantă a numărului de elevi care susţin examenele naţionale
-
Tudorel Toader, despre prezidenţiale: Cuza era judecător şi cunoştea mecanismele statului de drept
Potrivit acestuia, întreg procesul tehnic, până când animalul a fost pus la proţap, a parcurs mai multe etape.
„În primul rând am pregătit proţapul. Noi de obicei facem foarte mulţi tauri la proţap, dar încă nu am avut un taur atât de mare, astfel că a trebuit să ne pregătim tehnic. Am pregătit axul central, am pregătit menghinele de prindere, e nevoie de un control al focului, a sistemului de rotire, care trebuie să fie special. Sunt multe detalii importante atunci când vorbim de un volum de carne foarte mare”, a spus Zărnescu.
Carnea care rămâne după ce este pregătită ar putea hrăni peste 2.500 de persoane, a spus bucătarul.
Sute de oameni au stat la coadă pentru a primi o porţie de carne de vită Angus.
„Eu nu mănânc de obicei carne de vită, dar asta este foarte bună. E un deliciu”, a spus Ioana.
Un turist venit din Spania a spus că este un cunoscător al preparării cărnii de vită, dar niciodată nu a văzut un proţap atât de mare.
„Este fantastic cum au reuşit să pună un astfel de animal, atât de mare, pe un proţap. Carnea... ce să spun? E absolut extraordinară”, a spus Jose.
Evenimentul care s-a produs în zona Târgului de Ţară, din Muzeul Satului din Sibiu, a fost o avanpremieră a programului „Sibiu, Capitală Gastromică Europeană 2019”.
„Avem premiera pentru programul <Sibiu, Capitală Gastronomică Europeană>. Este în acelaşi timp un exerciţiu gustos pentru a vedea care sunt lucrurile care trebuie îmbunătăţite, dar şi un test de tip de program care trebuie implementat pentru judeţul Sibiu. Avem 100 de bucătari care gătesc în localităţi din judeţ: la Sibiu, la Mediaş, la Ocna Sibiului, la Miercurea Sibiului, la Sălişte, la Cisnădioara şi care pun în valoare produsele locale, cum este şi în acest caz unde am folosit crescătorul de taurine, pentru a exemplifica cum putem să facem un produs turistic din acest proţap imens de taur de 1700 de kilograme”, a spus Alin Chipăilă, preşedinte Asociaţia Judeţeană de Turism.
Citește pe alephnews.ro: POLITICO: Țările europene simt presiunea unui acord de pace Rusia-Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ministerul Educației estimează o scădere alarmantă a numărului de elevi care vor susține examenele naționale
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De ce a murit Ilina Pârvu? Ce s-a întâmplat pe fetița pe care o purta în pântece când s-a stins
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe