Taxa pe turism: Tarifele de cazare la hotelurile din Cluj-Napoca rămân neschimbate

Tarifele de cazare la hotelurile din Cluj-Napoca rămân neschimbate după intrarea în vigoare a taxei speciale pentru promovarea turismului, stabilită la sfârşitul anului trecut. Hotelierii vor ca oraşul să fie cunoscut ca destinaţie de city-break.

Urmărește
331 afișări
Imaginea articolului Taxa pe turism: Tarifele de cazare la hotelurile din Cluj-Napoca rămân neschimbate

Taxa pe turism: Tarifele de cazare la hotelurile din Cluj-Napoca rămân neschimbate

Preşedintele Asociaţiei Hotelierilor Clujeni, Roxana Ghiran, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că noua taxă nu va duce la creşterea tarifelor de cazare practicate de unităţile hoteliere din oraş, astfel că majoritatea hotelierilor vor renunţa la o parte din marja lor de profit ca să cedeze 1% din tariful de cazare către Primărie.

”Taxa specială instituită este utilă atâta vreme cât din ea sunt finanţate investiţii în infrastructura de turism. Hotelierii clujeni au fost de acord cu această taxă, dar cerem să fim consultaţi în legătură cu modul de cheltuire a banilor. Este nevoie de o strategie de dezvoltare a turismului în Cluj-Napoca pe termen scurt, mediu şi lung, ca să ştim cine suntem şi ce produs vrem să oferim, ce turişti vrem să atragem şi când să vină şi care sunt canalele prin care dorim să comunicăm produsul turistic celor interesaţi”, a spus Ghiran.

Potrivit acesteia, taxe similare sunt percepute în majoritatea oraşelor din lume.

”Cluj-Napoca nu este un oraş cu mari atracţii turistice, în afară de festivaluri de muzică sau competiţii sportive. Vrem să fim cunoscuţi ca destinaţie de city-break, să construim un produs turistic bazat pe aceste premise şi să îl ofertăm în străinătate: avem aeroport, avem curse low cost. Prin definiţie, city-break este o vacanţă scurtă şi ieftină, condiţii pe care le îndeplinim”, a subliniat preşedintele Asociaţiei Hotelierilor Clujeni.

Primăria Cluj-Napoca a instituit o taxă specială de la 1 ianuarie 2019, de promovare a turismului, în cuantum de 1% din tariful net de cazare pe noapte, care va fi plătită de fiecare turist la hotelul unde se cazează. Taxa specială pentru promovarea turismului a fost aprobată de Consiliul Local Cluj-Napoca în decembrie 2018 şi se va vira la bugetul local.

”Dacă, de exemplu, la un hotel tariful este de 100 de euro pe noapte, turistul va achita, suplimentar, 1% din acest tarif, în lei, la cursul zilei, deci 4,6 lei”, declarau reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Taxa specială va fi folosită exclusiv pentru promovarea obiectivelor turistice din Cluj-Napoca şi a destinaţiei turistice Cluj-Napoca, în vederea creşterii numărului de turişti, creşterea calităţii serviciilor turistice, susţinerea proiectelor turistice inovative în vederea dezvoltării smart turismului, susţinerea sistemului online de promovare turistică, consolidarea brandului turistic al municipiului.

Pe primele zece luni din anul 2018, Cluj-Napoca a fost vizitat de peste 400.000 de turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici