- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TB amână procesul lui Vîntu şi decide în februarie dacă îi permite să plece la Viena pentru operaţie
Tribunalul Bucureşti a amânat, marţi, pentru 15 februarie, judecarea procesului lui Sorin Ovidiu Vîntu, după ce a luat act că acesta este internat în spital, tot atunci urmând să decidă dacă îi permite să plece la Viena, pentru operaţie.
TB amână procesul lui Vîntu şi decide în februarie dacă îi permite să plece la Viena pentru operaţie (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a lipsit de la termenul de marţi al procesului în care este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii.
Avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu au depus în instanţă două radiografii, arătând că omul de afaceri a suferit o "fractură rotuliană dreaptă", motiv pentru care a fost internat la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Potrivit avocaţilor, Vîntu preferă să facă intervenţia chirurgicală pentru fractura la genunchi la clinica din Viena unde anterior a fost operat la inimă, datorită faptului că intervenţia va necesita "cu siguranţă" anestezierea clientului lor, care are probleme cardiace.
Pe de altă parte, avocaţii s-au opus audierii martorilor prezenţi în sala de judecată, pe motiv că Sorin Ovidiu Vîntu nu a reuşit să asculte înregistrările audio cu interceptările din dosar, unul dintre motive fiind că unele dintre fişierele audio nu s-ar fi deschis.
Avocaţii au mai arătat că unele dintre întrebările pentru martori ar putea avea legături directe cu aceste interceptări, astfel că nu le pot adresa dacă nu cunosc în întregime conţinutul fişierelor cu înregistrările audio.
În acest context, la cererea avocaţilor şi a procurorului de şedinţă, instanţa de judecată a admis cererile de amânare a audierii primilor martori din acest dosar, respectiv Liviu Luca şi Căciulă Anca, fosta soţie a lui Nicolae Popa, care s-au prezentat la instanţă.
Totodată, Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 15 februarie discutarea unei noi cereri a lui Sorin Ovidiu Vîntu privind încuviinţarea plecării sale, "pentru măcar şapte zile", la Viena, pentru operaţie, precum şi de efectuare a unei expertize medico-legale.
Sorin Ovidiu Vîntu a fost internat, luni după-amiază, la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală, pentru o evaluare în vederea unei posibile operaţii la un picior, după ce a suferit o fractură la rotulă, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.
"Vor fi făcute mai multe investigaţii, printre care un computer tomograf, pentru a vedea dacă poate fi realizată această intervenţie chirurgicală, pentru că pacientul are o suferinţă cardiovasculară importantă", a spus medicul Bogdan Opriţa.
Sorin Ovidiu Vîntu spunea, într-un comunicat remis, în 19 ianuarie, în replică la un articol de presă, că în urmă cu două zile a suferit un accident - o triplă fractură la rotulă care îl imobilizează la pat vreme de trei săptămâni, perioadă în care este programat un termen al procesului său.
Omul de afaceri a reacţionat la un articol de presă care sugera că la termenul din 25 ianuarie al procesului său va invoca motive medicale pentru a nu se prezenta la instanţă.
Vântu acuza "eforturile stridente ale judecătoarei Camelia Bogdan de a minimaliza şi ridiculiza" starea sa de sănătate şi aprecia că materialul de presă nu face decât să le secondeze.
"Deşi nu precizează nicăieri în articolul care vorbeşte mult despre sănătatea mea, suspectez că domnul acesta (n.r. - autorul articolului) ştia că, acum două zile, am suferit un accident: o triplă fractură la rotulă care mă imobilizează la pat vreme de trei săptămâni. Aşadar, doar o nefericită întâmplare aruncă în interiorul acestei perioade şi un termen al procesului în care sunt implicat. Dacă aş dori să fug de justiţie, nu m-aş refugia într-un spital din România, ci m-aş duce să prind peşte în Caraibe", scria Sorin Ovidiu Vîntu în comunicat, menţionând că starea sa de sănătate "nu are nicio legătură cu acest simulacru de proces".
"V-aţi obişnuit, probabil, cu indivizi care apar în faţa instanţelor să reclame fie amestecul politicului, fie starea de sănătate. De aceea, nu voi invoca nici amestecul lui Băsescu, nici starea mea de sănătate. Drept urmare, vă asigur că sunt sănătos tun şi foarte bun prieten cu Traian Băsescu", mai scria omul de afaceri.
În 12 octombrie 2010, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea infractorului şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.
Procurorii au stabilit, în urma probatoriului administrat, că în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.
La două termene, judecătorul a avut obiecţii în legătură cu documentele medicale invocate în instanţă.
La termenul din 17 decembrie 2010, magistratul care judecă dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului a cerut lămuriri în legătură cu un bilet medical, depus anterior la dosar, care ar proveni de o clinică vieneză unde sunt tratate probleme cardiologice, dar care este semnat de un ginecolog.
Judecătorul Camelia Bogdan a spus că nu înţelege de ce un act medical ce viza probleme cardiologice este semnat de un medic ginecolog.
La termenul din 10 ianuarie 2011, unul dintre avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu a justificat absenţa de la proces a clientului său prin faptul că acesta s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă "Floreasca", unde i s-a făcut o injecţie şi unde a fost oprit pentru alte investigaţii.
Judecătorul Camelia Bogdan a susţinut însă că, în condiţiile în care Vîntu este obligat să se prezinte la fiecare termen al procesului, motivul lipsei sale trebuie susţinut cu acte justificative emise de Spitalul "Floreasca". Avocaţii au intenţionat să prezinte un document medical, dar magistratul a susţinut că nu poate fi luat în calcul din cauza datei la care a fost emis şi că vrea să telefoneze la Spitalul "Floreasca" pentru a verifica informaţia privind internarea lui Vîntu.
Magistratul Tribunalului Bucureşti a amânat atunci pentru 25 ianuarie judecarea dosarului lui Sorin Ovidiu Vîntu, solicitând Spitalului "Floreasca" să trimită informaţii privind motivul pentru care acesta a fost internat în unitatea sanitară în 10 ianuarie, ziua în care trebuia să se prezinte la proces.
Judecătorul mai arăta atunci că dacă se mai întâmplă "ca inculpatul să se interneze în ziua de proces", va fi "antamată problema respectării obligaţiei impuse acestuia, aceea de a se prezenta la proces ori de câte ori este chemat".
În 10 ianuarie, Sorin Ovidiu Vîntu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca în jurul orei 16.00 şi externat, la cerere, în aceeaşi zi, în jurul orei 22.00, spunea atunci medicul Bogdan Opriţa.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO