- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.01.2022, 15:41)
- Cosmin Pirv
Te-ai interesat ca părinte dacă copilul tău respiră aer curat? Studiu realizat de Salvaţi Copiii România
Cei mai mulţi dintre copiii români, 67%, sunt îngrijoraţi de calitatea aerului, iar trei sferturi sunt dispuşi să facă schimbări în viaţa lor pentru a reduce daunele aduse mediului, arată datele unui studiu realizat de Salvaţi Copiii România.
Urmărește
177 afișări
Potrivit studiului, cei mai mulţi dintre copiii din România, 71%, sunt interesaţi de problemele de mediu, două treimi (68%) consideră că este uşor să aleagă soluţii ecologice în viaţa de zi cu zi şi că sunt în măsură să influenţeze politicienii pentru a preveni şi reduce problemele climatice şi de mediu (65%).
Totuşi, mai puţin de jumătate dintre copii consideră că primesc suficiente informaţii despre probleme climatice şi de mediu la şcoală (42%).
România este percepută de copii ca fiind mai puţin responsabilă decât alte ţări în lupta împotriva schimbărilor climatice, o cotă mică de încredere fiind acordată politicienilor: doar 30% dintre copii consideră că politicienii pot preveni şi reduce problemele climatice şi de mediu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gigi Becali: Oamenii lui Călin Georgescu mi-au cerut 350.000 de dolari ca să aducă echipa lui Trump în România
-
Războiul din Ucraina, ziua 1077. Declaraţia care îl va înfuria pe Putin. Volodimir Zelenski vrea ca Ucraina să primească arme nucleare / Şeful Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei demisionează / Scholz critică planul de ajutor al lui Trump / Rusia propune relaxarea regulilor de recrutare / Ucraina asigură întoarcerea în siguranţă a 12 copii din teritoriile ocupate de Rusia
-
Simona Halep şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a pierdut în primul tur la Transylvania Open: „Corpul meu nu mai duce. Nu vreau să plâng, am fost numărul unu mondial”
Principalul subiect de interes este poluarea aerului (64%), pentru care se înregistrează cel mai înalt nivel de cunoştinţe deja deţinut. Defrişarea este principala problemă pentru care copiii doresc ca guvernul român să ia măsuri imediate (32%). Urmează deşertificarea, încălzirea globală şi risipa de alimente.
Şcoala este principalul loc de învăţare despre mediu şi climă, 76% dintre copii aleg această opţiune. Cercetarea indică faptul că cu cât şcoala oferă mai multe informaţii, cu atât creşte preocuparea copiilor pentru toate probleme de mediu. De asemenea, 41% dintre copii acordă un rol de informare reţelelor sociale, în timp ce 49% declară că au participat la cursuri de educaţie ecologică la şcoala lor, iar 83% dintre ei doresc să participe la astfel de cursuri.
Studiul arată că fetele sunt cu 10% mai dornice să înveţe la şcoală decât băieţii. 10% dintre copii spun că au existat situaţii în care s-au simţit jigniţi sau ridiculizaţi de către adulţi din cauza implicării lor în protecţia mediului, iar 15% de către colegi/grupuri de colegi.
„Schimbările climatice sunt legate de probleme mai ample de inegalitate şi nerespectare a drepturilor de bază ale copiilor, ceea ce complică situaţia. Viitorul copiilor care deja suferă de consecinţele cele mai grave ale schimbărilor climatice pare a fi dramatic, dacă statele nu iau măsuri adecvate. Deşi copiii nu pot fi făcuţi responsabili pentru accelerarea schimbărilor climatice, ei vor plăti în viitor pentru greşelile şi lipsa de acţiune a politicienilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Salvaţi Copiii România.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Germania, Franţa, Polonia: 2024 a fost doar începutul unui val de distrugeri de locuri de muncă şi restructurări de personal care se va extinde în 2025
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe