TikTok ar şti despre efectele negative pe care le are asupra adolescenţilor

NPR a publicat detalii din documente nerecenzurate, parte din procesul intentat de statul Kentucky, SUA, împotriva TikTok, care arată că aplicaţia este conştientă de efectele negative pe care le are asupra utilizatorilor adolescenţi, informează Engadget.

Urmărește
489 afișări
Imaginea articolului TikTok ar şti despre efectele negative pe care le are asupra adolescenţilor

TikTok ar şti despre efectele negative pe care le are asupra adolescenţilor

Documentele dezvăluie că TikTok ştia că funcţiile sale favorizează utilizarea compulsivă şi că acest comportament are efecte negative asupra sănătăţii mintale, inclusiv pierderea abilităţilor analitice, formării memoriei şi gândirii contextuale, precum şi creşterea anxietăţii.

Conform cercetărilor interne ale companiei, utilizatorii adolescenţi au depăşit cu mult limitele impuse de instrumentele de gestionare a timpului, petrecând în medie 107 minute pe aplicaţie.

TikTok a descoperit că algoritmul său plasează utilizatorii în „bule de filtre” negative după doar 30 de minute de utilizare, ceea ce poate amplifica expunerea la conţinut dăunător, precum cel care promovează tulburările alimentare.

TikTok se confruntă momentan cu provocări majore în cee ace priveşte moderarea conţinutului, documentele arătând că multe videoclipuri care încalcă regulile, inclusiv cele care normalizează abuzurile asupra minorilor, scapă de filtre.

TikTok a respins acuzaţiile, susţinând că citatele prezentate sunt scoase din context şi că aplicaţia are măsuri puternice de siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tiktok,
adolescenţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici