- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (18.05.2015, 17:07)
- , De La Dan Lungu Si Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Timiş: Primul bebeluş din România căruia i s-au implantat celule stem la doar 7 luni se simte bine
Primul bebeluş din România căruia i-au fost implantate celule stem la doar şapte luni, deoarece suferea, alături de fratele său geamăn, de cea mai severă formă de imunodeficienţă congenitală, se simte bine, medicii din Timişoara considerând transplantul un succes.
Urmărește
489 afișări
Timiş: Primul bebeluş din România căruia i s-au implantat celule stem la doar 7 luni se simte bine
Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă”, în urmă cu peste cinci luni, la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu”, unde funcţionează un centru de excelenţă în tratarea leucemiilor şi a altor tipuri de cancer din România, a avut loc primul transplant de celule stem unui bebeluş de doar şapte luni, premiera constând în vârsta precoce a pacientului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
”Gemenii Robert şi Bogdan s-au născut în luna martie 2014, aparent perfect sănătoşi. La câteva luni, ambii băieţi au început să se simtă rău. Iniţial, părinţii au crezut că este vorba despre o boală a copilăriei, dar, pentru că starea lor nu se îmbunătăţea, s-au dus cu ei la Spitalul de Copii din Timişoara. Aici medicii au constatat că sistemul lor imunitar era aproape de zero din cauza unei boli genetice, extrem de grave: amândoi sufereau de cea mai severă formă de imunodeficienţă congenitală”, se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Medicii au decis că gemenii au nevoie de un transplant de celule stem în două-trei luni, altfel nu există şanse de supravieţuire.
"Medicii mi-au spus de la început că şansele de supravieţuire sunt minime. Transplantul s-a putut face la Spitalul de Urgenţă pentru Copii «Louis Ţurcanu», acolo unde mă internasem cu cei mici. Existau camere sterile, aşa că riscul de infecţii era redus. Transplantul s-a făcut de la un donator german, pentru că fratele mai mare al gemenilor, în vârstă de şase ani, nu era compatibil”, a povestit mama copiilor.
Bogdan, unul dintre gemeni, a pierdut lupta cu viaţa la două luni după transplant, însă Robert, fratele său, a fost mai puternic şi la mai bine de cinci luni de la transplant, împreună cu părinţii şi fratele mai mare, se bucură acum de viaţă.
”Spre deosebire de ceilalţi copii de vârsta lui, momentan, Robert nu poate ieşi la joacă în parc şi nu îi sunt permise vizitele persoanelor din afară. Cu toate acestea, este un copil foarte activ şi vessel”, se mai arată în comunicat.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe