Timişoara, după DEZASTRU | Circulaţia feroviară, OPRITĂ/ Cursuri suspendate în şcolile rămase fără acoperişuri/ „Stare de urgenţă nivel 2”, instituită de Distribuitorul de energie E-Distribuţie Banat | FOTO, VIDEO

Cursurile în opt unităţi de învăţământ din judeţul Timiş au fost suspendate pentru ziua de luni, după ce furtuna puternică de duminică a avariat acoperişurile clădirilor, iar unele unităţi de învăţământ au rămas fără curent electric, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
7451 afișări
Imaginea articolului Timişoara, după DEZASTRU | Circulaţia feroviară, OPRITĂ/ Cursuri suspendate în şcolile rămase fără acoperişuri/ „Stare de urgenţă nivel 2”, instituită de Distribuitorul de energie E-Distribuţie Banat | FOTO, VIDEO

Timişoara, după dezastru. Cursuri suspendate în şcolile din judeţ, după vijelia fără precedent

UPDATE 22.14 Circulaţia feroviară, oprită temporar în nordul şi vestul ţării, în urma furtunilor puternice

Circulaţia feroviară a fost oprită temporar, duminică seara, în nordul şi vestul ţării, după ce au căzut copaci pe calea ferată, iar mai multe trenuri de călători staţionează pe traseu sau în garile adiacente staţiei Timişoara Nord, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, circulaţia feroviară este temporar oprită în jumătatea de nord a României, după ce mai mulţi copaci au căzut în gabaritul liniei cu lipsă tensiune şi pe materialul rulant. Sunt 12 trenuri de călători care staţionează pe traseu, până la redeschiderea circulaţiei.

„IR 1745, R 4423, R 4095 staţionează în zona Căscău - Dej, IR 1543 staţionează în Jibou, R 4110 staţionează între Fiad şi Romuli, R 5712 staţionează în Ilva Mică, IR 1645 staţionează între Stânceni şi Lunca Bradului. Alte trenuri care stationează: IR 1766, IR 1831, IR 79, R 2606, R 2169”, transmite CFR Călători.

De asemenea, mai mulţi copaci au căzut pe calea ferată de pe secţiile Timişoara – Caransebeş, Apahida – Aleşd, Ilva Mică – Vatra Dornei şi Deda – Topliţa – Gheorghieni.

Mediafax mulţumeşte celor care au trimis fotografii şi înregistrări VIDEO, precum şi celor care au postat imagini din oraşul în care trăiesc

„Personalul feroviar intervine cu utilaje pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor căzuţi pe calea ferată şi cu drezine pantograf pentru remedierea deranjamentelor tehnice la liniile de contact”, comunică CFR Călători.

Totodată, din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de kilometri pe oră, firele de înaltă tensiune din staţia Timişoara Nord au fost rupte, astfel că se înregistrează pene de curent în staţia CF Timişoara şi pe intervalele de staţii Timişoara Nord – Ronat Triaj şi Ghioroc – Paulis.

„Echipele de intervenţie s-au deplasat pe teren pentru constatarea pagubelor, identificarea zonelor unde s-au produs deranjamente - linie CF şi linie de contact - şi stabilirea intervalelor de staţii unde se va acţiona cu drezina pantograf”, comunică CFR Călători.

Cinci trenuri de călători, respectiv IR 72, R 9575, R 2606, R 2028 şi R 2186 staţionează, până la redeschiderea circulaţiei, în gările adiacente staţiei Timişoara Nord. 

Cursuri suspendate în şcoli

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că în opt unităţi de învăţământ din judeţ cursurile vor fi suspendate pentru ziua de luni.

Este vorba de trei licee din Timişoara – Colegiul Tehnic de Vest, Liceul de Arte Plastice şi Colegiul Economic, plus alte cinci şcoli din Jimbolia, Otelec, Beregsău, Charlottenburg şi Iohanisfeld.

“În toate unităţile de învăţământ unde sunt mari probleme am suspendat cursurile luni. Au probleme cu cablurile de curent căzute, acoperişuri avariate, mai multe”, a afirmat Aura Danielescu.

Cinci persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite în urma vijeliei care a avut loc duminică, în judeţul Timiş.

Furtună în vest: distribuitorul de energie E-Distribuţie Banat instituie „stare de urgenţă nivel 2”

La nivelul societăţii E-Distribuţie Banat a fost declarată stare de urgenţă de nivelul 2, iar 40 de echipe de intervenţie ale societăţii şi ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp, se arată într-un comunicat emis duminică seara de compania energetică.

„Ca urmare a condiţiilor meteorologice extreme care s-au produs în zona de vest a României în după-amiaza zilei de duminică, 17 septembrie, a fost afectată funcţionarea reţelelor de distribuţie de electricitate din zona de activitate a E-Distribuţie Banat, ca urmare a vântului foarte puternic (ce a depăşit viteza de 90 km/h) şi a căderilor de copaci”, se arată în comunicat.

Potrivit E-Distribiuţie Banat, situaţia la ora 20.00 era următoarea:
- În judeţul Timiş au fost afectate 8 linii de înaltă tensiune şi 70 de linii de medie tensiune, inclusiv 3 stâlpi metalici îndoiţi şi 5 stâlpi de beton rupţi. Alimentarea cu electricitate era afectată total sau parţial în 30 de localităţi;
- În judeţul Caraş Severin au fost afectate 10 linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parţial în 23 de localităţi;
- În judeţul Hunedoara au fost afectate 25 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parţial în 15 localităţi;
- În judeţul Arad au fost afectate 50 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parţial în 23 de localităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici