Timişorenii protestează faţă de distrugerea Casei Muhle. Monumentul istoric ajuns în proprietatea unui clan de rromi are acoperişul dărâmat - FOTO

Aproximativ 150 de timişoreni s-au adunat, miercuri seară, în faţa Casei Muhle din Timişoara, un cunoscut imobil monument istoric, pentru a protesta faţă de distrugerea acestuia, după ce a ajuns în proprietatea unui grup de rromi.

Urmărește
2723 afișări
Imaginea articolului Timişorenii protestează faţă de distrugerea Casei Muhle. Monumentul istoric ajuns în proprietatea unui clan de rromi are acoperişul dărâmat - FOTO

Timişorenii protestează faţă de distrugerea Casei Muhle (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Aproximativ 150 de protestatari s-au adunat, miercuri seara, în faţa Casei Muhle din Timişoara şi au aprins lumânări pe gardul proprietăţii, ei fiind împotriva distrugerii imobilului monument istoric.

Cei prezenti au purtat pancarte pe care scria "Salvaţi Casa Muhle" sau "Mi-e frig fără căciulă" (aluzie la faptul că acoperişul imobilului a fost dărâmat - n.r.).

Protestul a fost unul tăcut şi a durat aproximativ o oră, încheindu-se fără incidente.

Tot miercuri, doi consilieri locali ai PNŢCD au iniţiat un proiect de hotărâre prin care propun achiziţionarea de către municipalitate a Casei Muhle.

În luna mai a anului trecut, lucrările făcute de un clan de romi la una dintre cele mai frumoase clădiri din Timişoara, Casa Muhle, au fost sistate de autorităţile locale deoarece proprietarul a demolat acoperişul, acţiune pentru care nu exista autorizaţie.

Casa Muhle a fost construită în secolul XIX şi a aparţinut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir românesc. Situată în apropierea centrului Timişoarei, casa de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 3 a fost considerată întotdeauna una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiu.

La începutul anilor 2000, clădirea monument istoric a fost cumpărată de un grup de romi, care ulterior a solicitat mai multe autorizaţii de construcţie de la Primăria Timişoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici