Titu Bojin, după audierile la DNA în dosarul de corupţie al şefilor IPJ Timiş: Preşedintele CJ nu e şofer

Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, a declarat, joi, după audierile la DNA, în dosarul în care mai mulţi şefi din cadrul IPJ Timiş sunt arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie, că "nu este şofer", refuzând să dea alte detalii în privinţa unui accident rutier în care ar fi fost implicat în 2014.

Urmărește
636 afișări
Imaginea articolului Titu Bojin, după audierile la DNA în dosarul de corupţie al şefilor IPJ Timiş: Preşedintele CJ nu e şofer

Preşedintele CJ Timis, Titu Bojin (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Titu Bojin, a fost audiat, joi după-amiază, aproximativ o oră la sediul DNA Timişoara, în dosarul de corupţie în care sunt arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, adjunctul său, Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu, primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, precum şi şefului postului de Poliţie Recaş, Marian Temu, şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, Titu Bojin a fost chemat la DNA pentru a da explicaţii, după ce ar fi fost implicat într-un incident rutier petrecut în luna mai 2014 pe autostrada Timişoara - Lugoj.

La audierile de la DNA Timişoara Titu Bojin a fost însoţit de către avocatul său, iar la plecarea din sediul instituţiei, întrebat dacă are vreo legătură cu incidentul de pe autostrada Timişoara - Lugoj, Titu Bojin a răspuns doar atât: "Preşedintele Consiliului Judeţean nu este şofer".

La intrarea la audieri, Titu Bojin a spus că nu se afla el la volan în acea maşină.

Procurorii au informaţii că Bojin s-ar fi aflat la volanul unui autoturism Hyundai şi ar fi condus pe contrasens mai mulţi kilometri, iar la un moment dat o şoferiţă a încercat să îl evite, ajungând într-un parapet. Potrivit anchetatorilor, şoferul autoturismului Hyundai nu ar fi oprit şi şi-ar fi continuat drumul, procurorii suspectând că poliţiştii de la IPJ Timiş ar fi muşamalizat acest incident rutier.

La sediul DNA Timişoara a mai fost adus la audieri, tot joi după-amiază, şi şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu, care se află în stare de arest preventiv pentru luare de mită.

Luni dimineaţă, DNA a făcut percheziţii la mai multe insituţii, între care IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră şi Primăria Recaş, la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, dar şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013 - 2014.

În urma percheziţiilor au fost reţinuţi şi, ulterior, marţi seară, arestaţi preventiv şeful IPJ Timiş, Sorin Petru Muntean, şi adjunctul său, Florin Mircea Bolbos, precum şi şeful Poliţiei Recaş, Marian Dorinel Temu, toţi trei pentru abuz în serviciu, şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Nicuşor Marcel Crăciunescu, pentru patru infracţiuni de luare de mită, primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, pentru instigare la uzurparea funcţiei, la hărţuire şi la abuz în serviciu, şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Adrian Berzescu (funcţionar public aflat în subordinea primarului oraşului Recaş), pentru uzurparea funcţiei şi hărţuire, şi ofiţerii de Poliţie Cosmin Ionuţ Bledea şi Vasilică Gîrbaci, pentru dare de mită.

Conform unor surse judiciare, în anchetă ar mai fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Eugen Milutinovici, soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

Contactat, luni, de corespondentul MEDIAFAX, prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, spunea că nu ştie nimic despre ancheta DNA, aflând din presă că se fac mai multe percheziţii la instituţii publice din Timişoara.

De asemenea, în acelaşi dosar procurorii DNA au dispus, în urma audierilor, luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele omului de afaceri Eugen Milutinovici, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu.

Potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX, primarul din Recaş, Teodor Pavel, care se află la primul mandat şi care în 2012 a fost ales din partea PNL, însă în toamna anului 2014 a trecut la PSD în baza unei ordonanţe guvernamentale care permitea migraţia aleşilor locali, le-ar fi solicitat şefilor de la Poliţia Timiş să dea ordin subalternilor lor să nu îşi îndeplinească sarcinile de serviciu în Recaş. În caz contrar, poliţiştii care nu îndeplineau ordinele erau mutaţi, schimbaţi ori li se desfiinţa funcţia.

"Primarul Teodor Pavel a apelat la omul de afaceri Eugen Milutinovici, un apropiat al PSD Timiş, a cărui firmă are în derulare un contract cu Primăria Recaş pentru asfaltarea de drumuri în localitate. De asemenea, edilul a mai apelat şi la "alţii din conducerea Prefecturii", se mai arată în document.

Potrivit DNA, şeful Serviciului Rutier Timiş, Marcel Nicuşor Crăciunescu, a pretins şi a primit, în martie 2014, de la Cosmin Bledea şi Vasilică Gîrbaci, pentru a propune avansarea acestora în grad profesional înainte de termen, două seturi (opt bucăţi) jante Mercedes Clasa E şi anvelope pentru autoturismul personal. În 25 martie 2014, conform celor promise de către Crăciunescu, cei doi au fost avansaţi la gradul profesional următor, respectiv acela de comisar de poliţie.

La sfârşitul anului 2013 - începutul anului 2014, Crăciunescu a pretins şi a primit de la doi agenţi de poliţie un set de anvelope (patru bucăţi), pentru autoturismul marca Mercedes ML, aparţinând soţiei sale, şi un televizor LCD, potrivit DNA. După remiterea acestor bunuri, unul dintre agenţi a fost mutat, conform dorinţei sale, la Compartimentul Accidente Grave din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, iar celălalt a scăpat nesancţionat pentru abaterile constatate în activitatea sa, ca urmare a unui control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici