- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.10.2018, 19:00)
- Ionel Dancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Toader, despre revocarea lui Lazăr: CCR arată şase motive pentru atacarea unui act în contencios/ A condus o comisie prin care se evalua pe sine | Când PUBLICĂ documentele
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, la dezbaterea moţiunii prin care opoziţia îi cere demisia, în legătură cu procedura de revocare a Procurorului General, Augustin Lazăr, că CCR a statuat printr-o decizie că există şase motive pentru atacarea unui act în contencios administrativ.
Urmărește
2710 afișări
„Am declanşat procedura de revocare a Procurorului General pentru cele 20 de motive pe care le-am prezentat. Sigur, există un mecanism decizional (...) Există o dezbatere publică dacă raportul şi propunerea şi chiar decretul Preşedintelui poate fi atacat actul administrativ în contencios administrativ. Există un paragraf din decizia 358 a CCR care arată cele şase motive care trebuiesc luate în considerare şi respectate pentru a nu fi emis un act de nelegalitate care poate fi verificat în contencios administrativ”, a declarat, marţi, ministrul Justiţei, Tudorel Toader, la dezbaterile pe marginea moţiunii simple prin care opoziţia îi cere demisia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
Toader spune că Lazăr a condus o comisie prin care se evalua pe sine
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că în septembrie s-a înfiinţat la Ministerul Public o comisie de evaluare a lui Augustin Lazăr pentru perioada când acesta era procuror la Alba-Iulia, comisie condusă de însuşi Lazăr, dar componenţa s-a schimbat.
Deputatul PNL Ioan Cupşa i-a cerut marţi, ministrului Justiţiei, în timpul dezbaterilor din plen pe moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, să prezinte „probele” pe care le are cu privire la „documentul faimos” - dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr la funcţia de Procuror General.
„Care sunt probele pe care le are că acel faimos document, documentul-bombă, se regăsea în dosarul de candidatură al dlui Lazăr?”, a întrebat deputatul liberal.
Toader a spus că va prezenta marţi seară cum în septembrie Ministerul Public a format o comisie condusă de Lazăr pentru evaluarea aceluiaşi Lazăr în perioada când era procuror general la Alba-Iulia, componenţa fiind ulterior schimbată.
„Ce am făcut cu documentul bombă pentru Procurorul General? Vă voi pune public să vedeţi, sper să reuşesc în seara asta, să vedeţi cum în septembrie 2018, la Ministerul Public, se formează o comisie de evaluare a Procurorului General pentru perioada 2014-2015 când era procuror general la Alba-Iulia. Şi ca treaba să fie completă, comisia de evaluare era formată din 5 membri, condusă ca preşedinte al comisiei de evaluare pentru Procurorul General pe însuşi Augustin Lazăr. Şi-au dat seama, pe data de 5 septembrie, au schimbat componenţa comisiei, astfel încat Augustin Lazăr să nu îl evaluaze pe Augustin Lazăr”, a declarat ministrul Justiţiei.
Toader publică miercuri documentele ce-l vizează pe Lazăr: Voiam să îmi îndeplinesc promisiunea
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va publica miercuri dimineaţă documentele referitoare la numirea procurorului general, Augustin Lazăr, deoarece marţi nu se va putea ţine de promisiune întrucât a fost o zi intensă.
„Eu voiam să îmi îndeplinesc promisiunea să public astăzi, pentru că este un document mai amplu. Dar după o zi care a început la prima oră şi a fost o zi intensă, cred că voi avea înţelegerea ca mâine să vin la prima oră şi acesta să fie primul act. Mâine e şi şedinţă de Guvern. (....) Nu ce-a făcut, mai ales ce n-a făcut (Augustin Lazăr, n.r.). Vom vedea”, a declarat ministrul Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei.
Toader anunţa, încă de luni, că marţi va prezenta procedura şi graficul de numire a procurorului general, precizând că nu renunţă la revocarea lui Augustin Lazăr.
Pe de altă parte, procurorul general a precizat, pentru MEDIAFAX, că a primit în scris răspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arată că la mapa sa de candidatură nu există o asemenea rezoluţie de clasare privindu-l pe preşedintele Klaus Iohannis.
"Urmare a adresei dumneavoastră (...), vă aducem la cunoştinţă că în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră (...) (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră", se arată în documentul transmis de CSM lui Augustin Lazăr, potrivit acestuia.
Procurorul general ceruse Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul CSM, ca urmare a Raportului privind activitatea managerială a procurorului general al României iniţiat de ministrul Justiţiei să i se elibereze o copie a "rezoluţiei de clasare care privea preşedintele României în funcţie", document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa în funcţie.
Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut , marţi, moţiunea simplă intitulată „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, în care PNL şi USR îi solicită demisia lui Tudorel Toader, votul urmând să fie dat în şedinţa de plen de miercuri.
Documentul spune că Tudorel Toader este vinovat de faptul că ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai îndepărtat pentru români. În moţiune se mai arată că ministrul Justiţiei este „un simplu instrument” în mâna celor deranjaţi de justiţia independentă. Pe parcursul a 20 de puncte, PNL şi USR îl acuză pe Toader că a „promovat politizarea justiţiei”. De asemenea, ministrul Justiţiei este acuzat că a încălcat legea prin OUG pe legile justiţiei, că le-a făcut infractorilor „un cadou” şi că a întors România în perioada Năstase-Stănoiu.
„Domnule ministru, în afara unor vizite exotice, făcute pe bani publici, cu bilete de avion cumpărate la clasa economic, a desenării unor proiecte fantasmagorice cum este cartierul justiţei din Bucureşti, a unor apariţii publice în care vă etalaţi dorinţa de avea talent de povestitor, a afirmaţiilor publice prin care aţi afectat independenţa sistemului judiciar, în afară de lovitura pe care încercaţi să o aplicaţi luptei împotriva corupţiei, nu prea aveţi cu ce vă lăuda de când aţi devenit ministru. Nu aţi făcut mai nimic în folosul justiţiei, ci aţi făcut suficient de multe şi de grave lucruri în defavoarea justiţiei, motiv pentru care, în finalul evaluării noastre, după ce aţi primit nota 4 (patru), vă rugăm să meditaţi dacă nu cumva a sosit timpul să vă luaţi în primire postul de notar, sau să vă reîntoaceţi în avocatură să apăraţi infractori în mod onest, contra unui onorariu, nu pe bani publici!”, mai arată PNL şi USR în textul moţiunii simple.
Citeşte şi: Toader, despre modificarea codurilor penale: Nu mă întrebaţi pe mine ce nu am făcut la minister
Citeşte şi: Ministrul Tudorel Toader, activ pe Facebook în timpul citirii moţiunii la adresa sa: Am postat fotografii de la nunta lui Alexandru, baiatul cel mare | FOTO, VIDEO
Citeşte şi: MOŢIUNEA la adresa Ministrului Justiţiei, dezbătută în plenul Parlamentului/ Toader: Revenirea la normalitate e să reducem achitările şi să recuperăm prejudiciile/ Avem proiect pentru agentul privind CEDO | VIDEO LIVE
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:03
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
-
astăzi, 17:47
Hamas acuză Israelul de impunerea unor noi condiţii în negocierile pentru un armistiţiu