Toader dezvăluie ce se întâmpla în culisele Guvernului: Proiectele erau aduse înainte de şedinţă, ca apoi să se invoce întârzierile MJ

Tudorel Toader continuă să polemizeze cu Liviu Dragnea, după ce a spus că ministerul său nu a întârziat niciodată avizarea actelor normative, cum i-a reproşat liderul PSD. De astă dată, foloseşte o întrebarea retorică pentru a pune sub semnul întrebării acuzele care i-au fost aduse.

Urmărește
20646 afișări
Imaginea articolului Toader dezvăluie ce se întâmpla în culisele Guvernului: Proiectele erau aduse înainte de şedinţă, ca apoi să se invoce întârzierile MJ

Toader dezvăluie ce se întâmpla în culisele din Guvern: Proiectele erau aduse înainte de şedinţa, ca apoi să se invoce întârzierile MJ

”O simpla întrebare !
Recunoaşte cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea şedintei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întarziere de la MJ ?

PS: Adevarat este şi faptul că uneori se " întâmpla" exact invers - mai întâi se evoca întarzierea la MJ, dupa care se aducea proiectul de act normativ spre avizare”, a scris Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiţiei, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Tudorel Toader a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook că ministerul condus de el nu a întârziat şi nici nu a blocat vreo procedură de avizare a actelor normative, aşa cum a acuzat zilele trecute Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

El le-a mulţumit colegilor din Ministerul Justiţiei care au făcut posibil ca durata medie de avizare a unui proiect normativ, de la înregistrare până la ieşirea din minister, să fie de maximum trei zile şi a promis că luni va publica şi situaţia statistică prin care să-şi probeze cele susţinute. Totodată, el a avertizat că nu va mai rămâne în ”stare de pasivitaet faţă de multele dezinformări”, fără să spună explicit la cine se referă.

Reacţia lui Tudorel Toader vine în contextul în care Liviu Dragnea a spus miercuri că una dintre nemulţumirile la adresa lui Tudorel Toader este legată de întârzierea avizelor pentru diferite acte normative. Dragnea a spus că în Comitetul Executiv, în care s-a luat decizia de a-i fi retras sprijinul politic acordat lui Toader la conducerea ministerului, s-au exprimat ”foarte multe nemulţumiri la adresa domnului Toader” şi că ”s-a acumulat foarte multă nemulţumire” din două motive: ”că se tot întârzia avizarea la MJ, şi doamna premier a trebuit să intervină, şi faptul că s-a discutat despre iniţierea unor OUG fără să facă nimic, lungind discuţiile trei, patru luni de zile”.

Şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost critic cu modalitatea de lucru a ministrului demisionar al Justiţiei. El s-a plâns duminică, la Târgu Jiu, că ordonanţa sa privind achiziţiile a fost blocată de observaţiile Ministerului Justiţiei, făcute pe 17 pagini, printre care şi aceea de a obţine un aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), solicitare calificată de ministrul Răzvan Cuc ca ”o aberaţie”.

Liderii PSD au decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. După mai multe întâlniri cu premierul Dăncilă şi trimiterea la Cotroceni a propunerii de revocare, Toader şi-a postat, joi seară, demisia pe pagina de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat deja că va lua o decizie săptămâna viitoare.

Liderii PSD au decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. După mai multe întâlniri cu premierul Dăncilă şi trimiterea la Cotroceni a propunerii de revocare, Toader şi-a postat, joi seară, demisia pe pagina de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat deja că va lua o decizie săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici