- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.12.2014, 15:59)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TOPUL ÎNCREDERII la români, condus de SMURD, Pompierii, DNA, Biserica şi diaspora. Parlamentul şi partidele, ultimele locuri
SMURD, Pompierii, DNA, Biserica, diaspora, DIICOT, SRI, Justiţia sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor, ultimele locuri fiind ocupate de FMI, ONG-uri, sindicate, Parlament şi partide, relevă un raport de cercetare IRES privind bilaţul politic al anului 2014.
Urmărește
1683 afișări
TOPUL ÎNCREDERII la români, condus de SMURD, Pompierii, DNA, Biserica şi diaspora. Parlamentul şi partidele, ultimele locuri (Imagine: Zoltan Racz/ Mediafax Foto)
SMURD este creditat cu multă (48%) sau foarte multă (40%) încredere de 88% dintre subiecţi, doar 10% spunând că au puţină încredere în acest serviciu, iar 2% nu pot aprecia. Pompierii se bucură de foarte multă încredere din partea a 36% dintre cei chestionaţi şi de multă încredere din partea a 54%, procentul celor care spun că au puţină încredere în ei fiind de 10%.
Încrederea în Armată se situează la nivelul a 81% dintre subiecţi, doar 18% având puţină sau foarte puţină încredere.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 12:48
• Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
astăzi, 09:27
• 22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
astăzi, 12:32
• Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
astăzi, 12:35
-
astăzi, 11:30
• Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
astăzi, 11:12
• Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
-
astăzi, 11:42
-
astăzi, 10:07
-
ieri, 21:29
-
astăzi, 08:39
-
astăzi, 08:05
• Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
-
astăzi, 09:09
• Oficial palestinian pentru BBC: Discuţiile privind încetarea focului în Gaza, 90% finalizate
-
astăzi, 01:33
• Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
astăzi, 09:35
• Ambasada SUA, de Ziua Revoluţiei Române: S-a deschis calea către libertate şi un viitor mai bun
-
ieri, 14:16
Direcţia Naţională Anticorupţie este considerată de 66% dintre repondenţi o insituţie de încredere, iar 30% spun că au puţină sau foarte puţină încredere.
În Biserică au încredere multă sau foarte multă 66% dintre subiecţi, iar procentul celor care au puţină sau foarte puţină încredere este de 33%.
În diaspora au încredere 60% dintre români, în timp ce 34% spun că au puţină sau foarte puţină încredere.
În cazul DIICOT 58% au încredere iar pentru 35% aceasta este puţină sau foarte puţină. În ceea ce priveşte SRI, peste jumătate dintre cei chestionaţi (58%) au încredere în instituţie, iar 32% au puţină sau foarte puţină încredere.
Încrederea în Justiţie, în general, este de 54%, cei care au încredere puţină sau foarte puţină reprezentând 44% din eşantion.
Încrederea în Jandarmerie este declarată de 62% dintre cei chestionaţi, în timp ce 34% au puţină sau foarte puţină încredere.
Procentul celor care au încredere în şcoala românească este de 51%, aproape egal, 46%, fiind al celor care au încredere puţină sau foarte puţină.
Încrederea în Uniunea Europeană este multă şi foarte multă pentru 63% dintre cei intervievaţi şi puţină sau foarte puţină pentru 34%.
Jumătate dintre repondenţi (52%) au încredere multă şi foarte multă în Poliţie, dar şi procentul celor care au încredere puţină şi foarte puţină este apropiat ca nivel (42%).
Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi au încredere multă şi foarte multă în Preşedinţie, în timp ce 43% au încredere puţină şi foarte puţină în această instituţie.
Şi în cazul BNR, mai mult de jumătate dintre repondenţi (55%) au multă sau foarte multă încredere, 39% afirmând că au puţină sau foarte puţină.
Aproape jumătate dintre subiecţi (49%) spun ca au multă sau foarte multă încredere în mass media, acelaşi fiind şi procentul celor care spun că au puţină sau foarte puţină încredere în presă. În ceea ce priveşte Facebook 42 % au multă şi foarte multă încredere, iar 36% au puţină sau foarte puţină încredere.
Academia Română se bucură de încrederea a 57% dintre subiecţi, 31% spunând că au puţină sau foarte puţină încredere în instituţie.
Primăriile nu se bucură de prea multă încredere, 59% dintre repondenţi spunând că au puţină sau foarte puţină încredere, în timp ce 40% spun că au multă sau foarte multă încredere în autoritatea locală.
În ceea ce priveşte încrederea în primul-ministru, 70% dintre cei chestionaţi spun că au puţină sau foarte puţină încredere, 28% având multă sau foarte multă încredere în şeful Executivului.
În cazul Avocatului Poporului, procentul celor care au multă şi foarte multă încredere (40%) este depăşit de procentul celor care au încredere puţină sau foarte puţină în instituţie (49%).
Încrederea în sistemul de sănătate este puţină sau foarte puţină pentru 67% dintre subiecţi, doar 32% spunând că au multă sau foarte multă încredere.
Încrederea în FMI este puţină sau foarte puţină în cazul a 52% dintre cei chestionaţi, doar 30% având încredere multă sau foarte multă în această instituţie.
ONG-urile beneficiază de încrederea a 26% dintre cei chestionaţi, 62% spunând că au puţină sau foarte puţină încredere în organizaţiile neguvernamentale.
Ultimele locuri în topul încrederii sunt ocupate de sindicate, Parlament şi partidele politice. Raportul multă/foarte multă - puţină/foarte puţină încredere în cazul sindicatelor este de 25-57%.
Conform cercetării, 89% dintre români au încredere puţină (43%) şi foarte puţină (46%) în Parlament, doar 9% declarând că au multă (7%) sau foarte multă (2%) încredere în forul legislativ. Nivelul încrederii în Parlament este comparabil cu cel al încrederii în partidele politice. Astfel, 87 % dintre repondenţi au puţină (43%) sau foarte puţină încredere (44%), doar 10% spunând că au multă (7%) sau foarte multă (2%) încredere în formaţiunile politice.
Cerecetarea a fost realizată în perioada 18-19 decembrie, pe un eşantion multistratificat, probabilist, de 1.147 de subiecţi cu vârsta peste 18 ani. Eroarea maximă tolerată este de +/- 2,9%.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe