- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.12.2017, 17:04)
- Otilia Ciocan Serescu , Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Taximetriştii cer intrarea în legalitate a Uber: Nu vrem să plece, dar să stea şi ei la cozi/ Traficul este blocat în centrul Capitalei, în urma protestului şoferilor de taxi
”Înarmaţi” cu vuvuzele, sute de taximetrişti din toată ţara şi-au adus, miercuri, taxiurile în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde au protestat împotriva platformei Uber, ei ţipând, cât i-au ţinut plămânii, că ei nu mai tolerează concurenţa neloială.
Urmărește
2087 afișări
Toţi se jură că la ei în maşină nu se fumează, nu se ascultă manele şi nu se poartă discuţii despre sex, politică sau despre religie, aşa cum a impus primarul general, Gabriela Firea, în şedinţa Consiliului General al Muncipiului Bucureşti.
Cât despre cursele care costă cu până la zece ori mai mult decât valorează în realitate, taximetriştii au auzit de ele, dar niciunul dintre cei strânşi, miercuri, în Piaţa Victoriei, nu practică tarife preferenţiale. Cel puţin aşa spun ei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
„Da, şefule, sunt şi taximetrişti d-ăştia, de te întreabă unde mergi înainte, sau în loc de 10 lei îţi cere 50. Dar noi nu suntem aşa. Suntem serioşi, ne facem curăţenie în maşină, nu băgăm manele. Vrem ca clientul să fie fericit”, declară Relu, taximetrist din Bucureşti, care apoi suflă tare într-o vuvuzelă, să se audă până în Guvern.
Bineînţeles, Uber şi celelalte platforme asemănătoare, care au reuşit să cucerească o bună parte dintre bucureşteni, sunt cei mai mari duşmani ai taximetriştilor.
„Acu eu nu zic să plece, dar să intre şi ei în legalitate ca noi, să stea la cozi. Chiar nu mai tolerăm această concurenţă. Să se dea o ordonanţă şi să se rezolve problema”, spune şi Marian, tot din Bucureşti.
Taximetriştii spun că noile reglementări impuse de Primăria Capitalei, potrivit cărora şoferii de taxi trebuie să se poarte decentă, sunt foarte potrivite.
„Să ştiti că nici înainte nu vorbeam noi despre sex cu clienţii. Bine, dacă un client sau o clientă se bagă în seamă cu mine, nu e civilizat să refuz o discuţie”, spune un alt taximetrist, care imediat este completat de colegul lui: „Ar fi bine ca şi clienţii să aibă nişte reglementări. Unii sinter ei sunt dulci, iar alţii sunt javre. Fac mizerie în maşină, intră beţi iar unii vomită, mănâncă seminţe şi scuipă pe jos”, este de părere şi Marius Ignat, taximerist care a decis să nu mai meargă noaptea prin Bucureşti.
Consiliului General al Municipiului Bucureşti a decis, în sedinţa de marţi, modificarea Legii taximetriei, astfel încât dispeceratele să fie obligatorii pentru toate companiile care practică transport în regim de taxi.
De asemenea, noile reglementări stipulează şi câteva reguli pe care taximetriştii trebuie să le respecte.
„Taximetriştii nu mai au voie să refuze curse sau să ceară bonusuri. Să nu fumeze şi să aibă o ţinută decentă. Să nu vorbească la telefon sau să nu asculte muzică tare. Să nu se angajeze, cu clienţii, în discuţii privind subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor, convingerilor clientului în religie, politică şi domeniul sexual (..) Se instituie obligativitate ca activitatea de taximetrie să se facă printr-un dispecerat", a declarat primarul general al Capitalei la începutul şedinţei de Consiliu.
De asemenea, Gabriela Firea a precizat că toţi taximetriştii trebuie să ofere clienţilor posibilitatea de a plăti şi cu cardul.
Proiectul de modificare a legii taximetriei a fost lansat la începutul lunii decembrie, ca urmare a unei întâlniri cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).
Aceştia i-au prezentat primarului general o serie de revendicări ale asociaţiilor taximetriştilor licenţiaţi, care reclamau, printre altele, concurenţa neloială practicată prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie.
Traficul rutier se desfăşoară, miercuri după-amiază, cu dificultate, în centrul Capitalei, în urma protestului organizat de taximetrişti în faţa Guvernului, autorităţile estimând că în jurul orei 18.00 circulaţia va reveni la normal.
Potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere a Capitalei, traficul este blocat în centrul Capitalei, ca urmare a mitingului din faţa Palatului Victoria.
Oficialii Jandarmeriei Capitalei estimează că, în jurul orei 18.00, Piaţa Victoriei va fi eliberată de taximetrişti, iar traficul va reveni la normal.
Traficul rutier a fost restricţionat din cauza protestului din Piaţa Victoriei, începând cu ora 07.00, pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu.
Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.
Restricţiile rutiere vor fi în vigoare până la ora 21:00, cel târziu, potrivit poliţiştilor.
Câteva sute de transportatori au protestat, miercuri, în faţa Guvernului, solicitând o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 în vederea eradicării activităţii neautorizate şi nelicenţiate din domeniul transporturilor rutiere de persoane.
Referitor la schimbarea legii taximetriei, decisă marţi, în Consiliul General al Capitalei, reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţin că aceasta este benefică atât pentru taximetrişti, cât şi pentru cetăţeni.
În România sunt 110.000 de transportatori, respectiv cei care fac transport în regim de taxi şi închiriere, precum şi cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate, ocazionale.
Citeşte şi: Taximetriştii cer intrarea în legalitate a Uber: Nu vrem să plece, dar să stea şi ei la cozi/ Traficul este blocat în centrul Capitalei, în urma protestului şoferilor de taxi
Citeşte şi: Legile Justiţiei: Autorităţile nu se pot referi la suspecţi sau acuzaţi ca la condamnaţi definitiv
Citeşte şi: ÎPS Teodosie, despre procesul său: De ce să mă afecteze dacă nu mă regăsesc în cele ce sunt acuzat?
Citeşte şi: Ministrul Petre Daea a cumpărat sute de perechi de şosete de lână dintr-un sat din Sibiu - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe