TRAGEDIA din Colectiv - Spitalul Militar: Alţi trei pacienţi sunt supuşi unor operaţii de transplant de piele

Alţi trei pacienţi internaţi la Spitalul Militar Central după incendiul din clubul Colectiv sunt pregătiţi, joi, pentru transplant de piele, doi cu autogrefe şi al treilea cu piele artificială, a anunţat directorul general al unităţii sanitare, colonel medic Florentina Radu-Ioniţă.

Urmărește
2428 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA din Colectiv - Spitalul Militar: Alţi trei pacienţi sunt supuşi unor operaţii de transplant de piele

TRAGEDIA din Colectiv - Spitalul Militar: Alţi trei pacienţi sunt supuşi unor operaţii de transplant de piele (Imagine: Andreea Tanase/Mediafax Foto)

"Starea celor trei pacienţi operaţi miercuri şi cărora li s-a făcut transplant de piele cu autogrefă este bună, ei spunând chiar că se simt mai bine. Alţi trei pacienţi sunt pregătiţi pentru intervenţii similare joi, la unul dintre răniţi fiind luată în calcul varianta unei grefe cu piele artificială, datorită rănilor care nu ar permite autogrefa", a spus directorul general al Spitalul Militar Central.

Florentina Radu-Ioniţă a precizat că în Spitalul Militar Central sunt în continuare internaţi 12 răniţi în incendiul din clubul Colectiv, doi dintre ei fiind în stare critică.

"Avem doi pacienţi în stare critică. Din păcate, starea unuia dintre răniţi s-a agravat miercuri, devenind critică. Este vorba despre o tânără arhitectă care la momentul incendiului avea pneumonie. Am tratat suferinţa cu antibiotice, dar, din păcate, starea acesteia s-a agravat, ştiut fiind că afectarea pulmonară este cea care poate crea probleme după primele zile de la accident. Ceea ce pot să spun este că până acum nu am avut niciun caz de infecţie, dar riscul cel mai mare în astfel de situaţii este apariţia infecţiilor la locul plăgii", a mai spus directorul general al spitalului.

Florentina Radu-Ioniţă a mai spus că, în fiecare zi, cei 12 pacienţi sunt supuşi unor controale amănunţite şi a precizat că, până acum, nu au existat suferinţe oftalmologice, dar există afecţiuni la nivelul urechilor.

"În general, pacienţii şi-au acoperit faţa cu mâinile, de aceea cele mai multe arsuri sunt pe mâini, fiind afectaţi, totodată, lobii urechilor. Pacienţii primesc consiliere psihologică şi se explică că ar putea exista nişte sechele la nivelul urechilor, care vor fi tratate ulterior. Ar putea apărerea scleroză şi tulburare de auz. Ar putea să fie nevoie de o reconstrucţia lobilor urechilor, dar aceste probleme se vor rezolva în timp", a mai spus directorul Spitalului Militar.

În general, autotransplantul de grefă se face prin recoltarea de piele de pe coapse. Recoltarea se face până în momentul în care curge sânge, de aceea pot fi supuşi unor astfel de intervenţii doar acei pacienţi a căror stare este stabilă.

Directorul general al Spitalului Militar a mai spus că printre primii pacienţi care au ajuns la spital a fost şi un tânăr din Olanda, rănit uşor.

"Primul pacient care a ajuns la Spitalul Militar din Capitală a fost un tânăr olandez. Acesta avea arsuri minore pe mâini şi pe faţă. Ne-a rugat să-l tratăm cât mai repede, pentru că a doua zi avea avion pentru a reveni în Olanda. Am făcut tot ceea ce era posibil, la momentul acela. Tânărul a plecat, iar acum am primit o scrisoare de mulţumire, atât din partea lui, dar şi a doctorilor olandezi care l-au văzut. Ne mulţumea pentru felul cum i-am acordat primul ajutor. Putea să nu o facă. Dar gestul lui ne-a impresionat, scrisoarea urmând să fie postată pe site-ul spitalului în cursul zilei de joi", a adăugat Florentina Radu-Ioniţă.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite, dintre care peste 130 sunt internate în spitalele din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici