Treisprezece persoane implicate în organizarea protestului din Capitală, identificate, riscă amenzi
Treisprezece persoane implicate în organizarea protestului de vineri seară, din Bucureşti, care s-a încheiat la Cotroceni, au fost identificate, ele riscând amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei.
Treisprezece persoane implicate în organizarea protestului din Capitală, identificate, riscă amenzi (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, sâmbătă, că au fost identificate 13 persoane care au antecedente în organizarea de astfel de manifestări publice, fără autorizaţie.
Aceste persoane riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei.
În timpul acţiunii de protest de vineri seară nu au fost înregistrate incidente. Un singur bărbat a fost ridicat de jandarmi şi dus la secţia 17 de poliţie după ce a încercat să forţeze intrarea la Palatul Cotroceni. El nu făcea parte din grupul de protestatari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Oamenii au venit la Cotroceni, în marş din Piaţa Universităţii, unde s-au adunat în jurul orei 18.00, pentru a-l susţine pe Raed Arafat. Oamenii au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi împotriva guvernanţilor.
Protestul nu a fost autorizat.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că iniţiatorii protestului vor fi identificaţi pe baza imaginilor vdieo şi sancţionaţi conform legii pentru organIzarea protestului.
Enache a precizat că oamenii care s-au adunat în Piaţa Universităţii nu au fost conduşi la secţia de poliţie pentru că printre ei erau foarte multe persoane în vârstă şi femei.
"Trebuie să asigurăm ordinea publică, nu să o tulburăm", a spus Georgian Enache.
Mitinguri pentru susţinerea lui Raed Arafat au avut loc vineri seară în Braşov, Timişoara şi Sibiu.
Acţiuni similare au avut loc în mai multe oraşe, cele mai multe persoane adunându-se la Târgu Mureş, unde aproximativ 1.500 de oameni au participat, joi seară, la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat.
Raed Arafat a făcut, vineri, apel la oameni să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic prin diverse anunţuri pe internet sau alte mijloace întrucât acţiunile pot degenera şi afecta ideile faţă de proiectul Legii sănătăţii.
"Mulţumesc mult oamenilor pentru susţinere. Dar îi rog pe toţi să nu se lase manipulaţi politic. Să nu iasă în stradă, să nu răspundă la nicio chemare şi provocare de pe internet sau de la televiziuni", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.
Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.
Vineri seară, la Cotroceni, Traian Băsescu a declarat că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sistemul de sănătate nu vor schimbarea acestuia.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO