Ucraina caută soldaţi. Zeci de mii de ucraineni, aflaţi în afara ţării, nu vor putea obţine paşapoarte noi

  • Zeci de mii de ucraineni nu vor putea obţine paşapoarte noi.
  • Este vorba despre ucrainenii care se află în afara Ucrainei şi pot fi înrolaţi.
  • Autorităţile ucrainene au decis să interzică serviciile consulare pentru bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani.
1378 afișări
Imaginea articolului Ucraina caută soldaţi. Zeci de mii de ucraineni, aflaţi în afara ţării, nu vor putea obţine paşapoarte noi

Ucraina caută soldaţi. Zeci de mii de ucraineni, aflaţi în afara ţării, nu vor putea obţine paşapoarte noi

Ucraina a interzis temporar bărbaţilor eligibili să servească în armată să solicite paşapoarte în străinătate. Ca urmare, bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani vor putea solicita sau reînnoi paşapoartele doar în Ucraina, potrivit Sky News.

Ministerul de Externe al Ucrainei a anunţat că serviciile consulare pentru bărbaţii din grupa de vârstă menţionată sunt suspendate până pe 18 mai.

Se estimează că aproximativ 86.000 de bărbaţi ucraineni de vârstă militară trăiesc în UE.

La începutul acestei luni, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a aprobat un proiect de lege care reduce limita de vârstă pentru recrutare de la 27 la 25 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici