- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.07.2014, 17:57)
- Emma Toader
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Udrea: PMP propune un pact pentru statul de drept. Vrem propuneri de la cei care susţin justiţia
PMP propune un "pact pentru statul de drept", a anunţat, joi preşedintele PMP, Elena Udrea, arătând că Mişcarea Populară aşteaptă propuneri din partea celor care susţin independenţa justiţiei şi statul de drept.
Urmărește
194 afișări
Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
Elena Udrea a prezentat acest pact la o dezbatere a Mişcării Populare intitulată "Democraţia şi statul de drept", la care a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu. Ea a citit pactul prin care Partidul Mişcarea Populară se angajează ca în toate acţiunile sale viitoare legate de funcţionarea statului de drept şi de independenţa justiţiei să respecte unele principii şi valori cum ar fi garantarea funcţionării corecte a tuturor instituţiilor justiţiei, respectarea unor criterii clare de profesionalism, independenţă politică şi transparenţă în numirea tuturor decidenţilor din sistemul de justiţie românesc, dar şi "respectarea sentinţelor judecătoreşti şi ducerea lor la îndeplinire printr-un angajament ferm împotriva susţinerii legilor amnistiei şi graţierii pentru persoanele care au comis acte de corupţie sau violente".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
-
SUA inaugurează o bază de apărare antirachetă în Polonia
-
Victoria lui Trump ar putea afecta negativ economia Ungariei: Forintul, sub presiune din cauza tarifelor şi inflaţiei
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
De asemenea, PMP se angajează să susţină separarea clară a puterilor în stat - astfel încât Parlamentul să fie singura instituţie capabilă să legifereze, "respectarea termenlor de intrare în vigoare a legilor", dar şi o nouă lege a sănătăţii şi reorganizarea administrativă a ţării şi continuarea procesului de descentralizare a deciziei alocării fondurilor către administraţiile locale.
"Acesta este pactul pe care PMP şi-l asumă, defineşte crezul nostru şi credem că toţi cei care vor să aibă şi după noiembrie un stat de drept şi independenţa justiţiei să vină alături de noi să susţină acest pact".
Elena Udrea a precizat după manifestarea organizată de Mişcarea Populară, că preşedintele Traian Băsescu i-a scris pe un bileţel că acest pact trebuie să fie în dezbatere. "Vedeţi, eu spun de obicei ce scrie în bileţele. În acesta, preşedintele mi-a spus că acest pact trebuie să fie în dezbatere şi să-l lansăm noi dar să dăm posibilitatea tuturor celor care vor să continue la conceperea lui şi la definirea acelor valori şi principii care trebuie apărate să vină să o facă propunând şi alte puncte în pactul pe care Mişcarea Populară şi l-a asumat", a explicat Udrea.
Reprezentanţii PMP au propus acest pact "îngrijoraţi de faptul că procesul de consolidare a statului de drept şi de reformă instituţională nu este încheiat şi este reversibil" şi "cunoscând piedicile constante puse în calea funcţionării corecte a justiţiei şi faptul că s-a creat o inegalitate în faţa legii între parlamentari şi simpli cetăţeni".
Citește pe alephnews.ro: SUA deschid o bază de rachete în Polonia. NATO activează baza Redzikowo
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump îl numește pe Pete Hegseth secretar al apărării, dar senatorii republicani sunt confuzi: „Cine? Nu-l cunosc”
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
CAUZA OFICIALĂ a morții lui Silviu Prigoană. Autopsia s-ar fi terminat, care este verdictul medicilor legiști
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe