- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.01.2013, 11:02)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un asistent al lui Botezatu ar fi vrut să vândă în România două din tablourile furate din Rotterdam. Care este reacţia designerului
Un asistent al lui Cătălin Botezatu ar fi vrut să vândă în România două dintre cele şapte tablouri furate în octombrie 2012 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, însă tranzacţia nu a mai avut loc întrucât expertul a văzut despre ce tablouri este vorba.
Urmărește
2729 afișări
Cătălin Botezatu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
Creatorul de modă Cătălin Botezatu a negat, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, orice implicare a sa în cazul vânzării a două din cele şapte tablouri furate în octombrie 2012 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.
"Nu ştiu despre ce este vorba. Nu am nicio legătură cu ce s-a întâmplat şi nu am nicio legătură cu aşa ceva. Întreaga presă a sărit pe mine, când mai bine ar fi fost să ia legătura cu organele abilitate, respectiv Parchetul. Este vorba despre imaginea mea, care are de suferit dacă numele meu este adus nejustificat în asemenea scandal. Dacă un cunoscut al meu sau un fost colaborator face ceva, nu înseamnă că eu am vreo vină sau sunt implicat. Repet, nu sunt implicat în asemenea acţiune", a declarat Cătălin Botezatu pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
În motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 5 de arestare preventivă a celor trei români suspectaţi de furtul tablourilor de la muzeul Kunsthal din Rotterdam se arată că un asistent al lui Cătălin Botezatu, împreună cu un cetăţean moldovean, ar fi încercat să evalueze şi să vândă două tablouri unui evaluator pe nume Dinescu.
Potrivit anchetatorilor, cele două persoane i-ar fi prezentat tablourile lui Dinescu, iar după ce acesta le-ar fi evaluat şi ar fi constatat că sunt originale, a refuzat să le cumpere.
Evaluatorul a fost pus sub învinuire în acest dosar, au precizat anchetatorii, citaţi în motivarea instanţei.
Totodată, anchetatorii au arătat că cei trei bărbaţi arestaţi ar fi fost denunţaţi procurorilor de o fostă iubită a unuia dintre aceştia.
Citeşte şi:
Trei români au fost arestaţi în legătură cu marele jaf de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, din 2012
Conform sursei citate, există trei fotografii cu cei trei pe când vizitau muzeul Kunsthal din Rotterdam.
O echipă de poliţişti şi un procuror olandez au fost delegaţi în România pentru a participa la ancheta legată de furtul unor tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam de către mai mulţi români, a anunţat, joi, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.
Şeful Poliţiei Române a precizat, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu secretarul general Interpol, că în acest caz, considerat cel mai mare furt de tablouri din istorie, s-au făcut percheziţii şi s-au audiat mai multe persoane, ancheta fiind în plină desfăşurare. Petre Tobă a precizat că există indicii că la furt au participat mai multe persoane, până în prezent fiind arestaţi doar trei autori, Eugen Darie, Radu Dogaru şi Mihai Alexandru Bitu.
Despre cei trei se ştie că locuiau de mai mulţi ani pe teritoriul Olandei şi erau cunoscuţi ca făcând parte din rândul hoţilor.
Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, anunţa atunci poliţia olandeză.
Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.
Poliţia i-a interogat atunci pe posibilii martori şi a examinat imaginile video înregistrate de sistemul de securitate al muzeului.
Trei dintre suspecţi - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru - au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.
Decizia a fost contestată de cei trei la Tribunalul Bucureşti, care judecă vineri recursurile lor.
Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru au fost arestaţi pentru modul organizat în care au acţionat, pentru comiterea acesteia pe teritoriul unui stat străin şi pentru mărimea prejudiciului, aproximativ 18 milioane de euro fiind valoarea de asigurare, a arătat instanţa Judecătoriei Sectorului 5 în motivarea deciziei.
Potrivit documentului citat, "în cursul anului 2012, inculpaţii, împreună cu alte persoane, s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi au sprijinit membrii grupării să sustragă în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 din muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, un număr de şapte tablouri de mare valoare (printre care se numără tablouri ale pictorilor Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet), prejudiciul cauzat părţii vătămate Fundaţia Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane de euro".
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe