Un bărbat a luat paracetamol şi algocalmin un an de zile, pentru a preveni COVID-19. Repercusiunile sunt grave

  • Un bărbat din Neamţ a luat un an de zile paracetamol şi algocalmin, ca să prevină COVID-19.
  • Bărbatul a ajuns la spital cu insuficenţă renală, din cauza automedicaţiei.
  • Medicamentele pot inhiba apărarea de infecţii a organismului.
Urmărește
9141 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a luat paracetamol şi algocalmin un an de zile, pentru a preveni COVID-19. Repercusiunile sunt grave

Un bărbat a luat paracetamol şi algocalmin un an de zile, pentru a preveni COVID-19. Repercusiunile sunt grave

Un bărbat de 55 de ani din Piatra Neamţ a făcut insuficienţă renală, după ce a luat aproape un an de zile paracetamol şi algocalmin, preventiv, de teama COVID-19. Este internat acum la Iaşi.
 
„Sunt toate efectele adverse posibile la antialgice si antiinflamatorii, insuficienţa renală este unul din aceste efecte adverse. Alt efect advers este legat de inhibiţia măduvei şi producţiei de leucocite, sunt tocmai cele care ar trebui sa ne apere de infecţie, aceste medicamente nu apără, ci pot inhiba apărarea. Medicul Ionuţ Nistor spune că, în momentul în care a început să se simtă rău, bărbatul nu numai că nu a întrerup tratamentul, ci a mărit doza. Nici nu s-a vaccinat, atunci când vaccinul a fpst disponibil, a continuat să facă profilaxie acasă”, a spus Ionuţ Nistor, medic nefrolog.
 
„Sunt puţine şanse ca să poată recupera complet. Sperăm că va reuşi sa se recupereze funcţia rinichilor, dar există şanse şi ca pe termen scurt să fie nevoie de dializă. O să urmaăim în următoarele zile cazul în secţia de nefrologie şi, după întreruperea acestor medicamente sperăm ca evoluţia să fie favorabilă”, a continuat acesta.
 
În februarie, un bărbat din Botoşani a murit, posibila cauză fiind o supradoză de paracetamol, pe care îl lua pentru că avea simptome de COVID-19. Medicii spun că, până acum, niciun tratament nu poate preveni îmbolnăvirea de COVID-19, în afară de vaccin. 
 
Automedicaţia poate avea repercusiuni grave, pe termen lung. Insuficienţa renală este efectul advers cel mai des. Alt efect advers este legat de inhibarea maduvei şi producţiei de leucocite, sunt tocmai cele care ar trebui să apere organismul de infecţie. Aceste medicamente nu apără, ci pot inhiba apărarea.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici