Un copil a spart din greşeală un obiect vechi de 3.500 de ani, expus într-un muzeu

  • Un copil a spart din greşeală un vas expus într-un muzeu din Israel.
  • Obiectul are o vechime de circa 3.500 de ani.
  • Experţii vor încerca să refacă vasul care a fost folosit pentru a transporta vin şi ulei de măsline.
Urmărește
5753 afișări
Imaginea articolului Un copil a spart din greşeală un obiect vechi de 3.500 de ani, expus într-un muzeu

Un copil a spart din greşeală un obiect vechi de 3.500 de ani, expus într-un muzeu

Incidentul a avut loc la Muzeul Hecht din Haifa. Reprezentanţii muzeului au declarat pentru BBC că vasul datează din epoca bronzului în perioada cuprinsă între 2200 şi 1500 î.Hr.

Este un artefact rar deoarece era intact, au explicat cei de la muzeu. Vasul era expus la intrarea în muzeu şi nu era protejat de un geam de sticlă, deoarece muzeul consideră că există „un farmec deosebit” în a prezenta descoperiri arheologice „fără obstacole”.

Reprezentanţii muzeului au mai anunţat că uneori piesele expuse sunt deteriorate în mod intenţionat, ceea ce duce la informarea Poliţiei. Totuşi, în cazul menţionat este vorba despre un accident produs de un copil de cel mult cinci ani.

Un specialist în conservare a fost desemnat pentru a reface vasul. În plus, muzeul nu va renunţa la tradiţia de a expune obiectele fără protecţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici