Un fost membru al Brigăzilor Roşii a fost arestat în Argentina

  • Un fost membru al Brigăzilor Roşii a fost arestat în Argentina.
  • El a fost condamnat la 27 ani de închisoare în Italia pentru infracţiuni legate de terorism.
  • Brigăzile Roşii reprezintă un grup de stânga care a activat în anii 70 şi 80 în Italia.
Urmărește
444 afișări
Imaginea articolului Un fost membru al Brigăzilor Roşii a fost arestat în Argentina

Un fost membru al Brigăzilor Roşii a fost arestat în Argentina

Poliţia din Buenos Aires l-a arestat pe Leonardo Bertulazzi, un fost membru al Brigăzilor Roşii, căutat de justiţia italiană pentru crime comise în numele grupului de extremă stânga, a anunţat guvernul argentinian, potrivit Reuters.

Bertulazzi este acuzat de mai multe infracţiuni, inclusiv răpire şi asociere criminală. El se afla de ani de zile în Argentina ca refugiat, statut pe care l-a pierdut în actuala administraţie a preşedintelui Javier Milei.

Premierul italian Giorgia Meloni a salutat vestea arestării, menţionând că Bertulazzi a fost deja condamnat în Italia la 27 de ani de închisoare pentru infracţiuni legate de terorism.

Grupul Brigăzile Roşie de extremă stângă a activat în Italia în anii 1970 şi 1980. Membrii organizaţiei au devenit cunoscuţi pentru diverse crime, inclusiv răpirea şi uciderea fostului prim-ministru italian Aldo Moro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici