Un fost procuror de la DNA, care a lucrat în dosare precum „Zambaccian” şi „Gala Bute”, a fost numit consilier al şefului DIICOT, Felix Bănilă

Procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Felix Bănilă, a numit-o în funcţia de consilier pe Mariana Alexandru, fost procuror în cadrul DNA.

Urmărește
1890 afișări
Imaginea articolului Un fost procuror de la DNA, care a lucrat în dosare precum „Zambaccian” şi „Gala Bute”, a fost numit consilier al şefului DIICOT, Felix Bănilă

Un fost procuror în DNA a fost numit consilier al procurorului-şef DIICOT, Felix Bănilă

Actualul procuror-şef DIICOT, Felix Bănilă, a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că a numit-o în funcţia de consilier pe fostul procuror Mariana Alexandru.

Mariana Alexandru s-a pensionat în septembrie 2014 după ce a fost procuror-şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA, şef al Secţiei fiind la vremea respectivă Lucian Papici.

Fostul procuror a lucrat în dosare precum "Zambaccian", dar şi în cauzele în care au fost vizaţi fostul senator Cătălin Voicu şi fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

TITLURILE ZILEI

În ceea ce priveşte dosarul "Gala Bute", Mariana Alexandru este cea care a infirmat soluţia iniţială dată în cauză, însă a plecat din DNA înainte de a fi luată o decizie privind anchetarea fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Tot Mariana Alexandru este cea care a lucrat şi în dosarul fostului judecător CSM Adrian Neacşu, acuzat în 2013 de DNA de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals, în legătură cu drepturi financiare încasate în calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, precum diurnă, cazare şi alte cheltuieli de deplasare. Concret, DNA îl acuza pe judecător că ar fi încasat drepturi, deşi nu ar fi fost prezent tot timpul la CSM.

O altă cauză în care a lucrat Mariana Alexandru este cea a fostului procuror al Parchetului General, Angela Nicolae. Aceasta a fost condamnată, în 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsită vinovată de trafic de influenţă, după ce a cerut aproape 88.000 de lei pentru a interveni în mai multe dosare.

Mariana Alexandru a fost susţinută de către Ambasada SUA în octombrie 2013, când procurorul general de atunci a vrut să o schimbe de la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA, pe ea şi pe Lucian Papici. Misiunea diplomatică preciza atunci, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că este "esenţial" ca numirea înlocuitorilor procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru, care au "o importanţă crucială", să fie "rezultatul unor proceduri corecte şi al consultărilor, astfel încât DNA să continue să fie condusă de procurorii cei mai competenţi, curajoşi, cu realizări remarcabile în lupta împotriva corupţiei".

În 2015, ea a fost selectată de delegaţia Uniunii Europene de la Chişinău, fiind numită în funcţia de expert, pentru a oferi asistenţă în domeniul investigării infracţiunilor economico-financiare.

Mariana Alexandru este soţia lui Ion Alexandru, care a activat ca procuror militar în cadrul DNA, acesta părăsind instituţia în anul 2015, ca urmare a reorganizării serviciului în cadrul căruia activa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici