Un ieşean cere daune de 30.000 de lei Poştei Române pentru 2 scrisori care nu au ajuns la destinaţie

Un ieşean care a trimis două recomandate în Marea Britanie, prin Poşta Română, iar acestea nu au ajuns la destinaţie, pentru că s-au pierdut, a dat în judecată societatea şi cere daune de 30.000 de lei, transmite corespodnentul MEDIAFAX.

Urmărește
4657 afișări
Imaginea articolului Un ieşean cere daune de 30.000 de lei Poştei Române pentru 2 scrisori care nu au ajuns la destinaţie

Un ieşean cere daune de 30.000 de lei Poştei Române pentru 2 scrisori care nu au ajuns la destinaţie

În decurs de cinci luni ieşeanul a trimis, prin avocat, două recomandate în Marea Britanie, însă niciuna nu a ajuns la destinaţie, iar răspunsul din partea Poştei Române a fost că s-au pierdut la transport. Pentru că plicurile conţineau notificări prin care destinatarul era obligat să restituie 27.000 de lei, omul cere acum 30.000 de lei daune morale

„Am trimis o scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, conţinând titlu executoriu, o notificare prin care i-am pus în vedere ca în termen de 15 zile de la primirea prezentei scrisori să ne restituie suma de 27.000 de lei reprezentând împrumutul acordat de către clientul meu. Pe data 23 august, neprimind niciun răspuns de la Poşta Română, să ni se întoarcă fie plicul, fie confirmarea de primire, am mers personal la un oficiu poştal din Iaşi şi am depus o sesizare. Am cerut lămuriri cu privire la scrisoarea recomandată trimisă de noi.(...) Am primit şi un răspuns, mi s-a explicat, cu scuzele de rigoare, că nu ştie ce s-a întâmplat cu scrisoarea, că nu a ajuns la destinatar şi mi s-a pus în vedere să trimit un cont bancar unde să se ne trimită anumite despăgubiri”, a explicat avocata Mihaela Moraru, care îl reprezintă pe ieşeanul nemulţumit de serviciul prestat şi care cere daune morale Poştei Române.

Mihaela Moraru a precizat că i s-a cerut, de către clientul său, să încerce pentru a doua oară să expedieze documentele către adresa din Marea Britanie. Cea de-a doua recomandată a fost trimisă în luna noiembrie a anului trecut şi a avut aceaşi soartă ca prima: nu a ajuns la destinaţie.

„Pe 11 ianuarie 2017 am mers din nou la un oficiu poştal unde ne spune din nou <ştiţi, nu ştiu ce s-a întâmplat cu scrisoarea dumneavoastră, faceţi din nou o sesizare>. Primesc răspunsul în urmă cu câteva zile, pe data de 30 iunie”, a continuat avocata.

În cel de-al doilea răspuns oficial al Poştei Române era explicat faptul că scrisoarea recomandată nu a ajuns în posesia destinatarului şi se cerea avocatei din nou un număr de cont unde să fie depusă o despăgubire.

„Eu stau şi mă întreb, se putea ca în acea scrisoare recomandată trimisă de mine să fie diagnosticul unei persoane care avea nevoie de un tratament urgent sau chiar un buletin de analize, ce se întâmpla? (...) Am formulat cerere de chemare în judecată solicitând daune morale pentru că clientul meu a fost prejudiciat. Nu este corect ca tu să trimiţi două scrisori recomandate, de la un oficiu poştal, să plăteşti pentru ambele scrisori şi ele să nu ajungă la destinatar, nici măcar să se întoarcă plicul în sine?”, a explicat, joi, corespondentului MEDIAFAX, avocata cum s-a lut decizia de a-i chema în judecată pe cei din Poşta Română.

La rândul lor, reprezentanţii Poştei Române susţin că vina apaţine partenerului britanic.

„Poşta Română este responsabilă din momentul în care acceptă în serviciul său o trimitere poştală internaţională şi până în momentul în care trimiterea este predată companiei transportatoare, care, la rândul ei, răspunde până la momentul la care trimiterea este preluată de către operatorul poştal de destinaţie”, se arată într-un punct de vedere remis la solicitarea corespondentului MEDIAAFX.

Totodată, reprezentanţii Poştei Române spun că în situaţia în care un client reclamă o situaţie similară cu cea a ieşeanului se face o verificare pe traseul plicului. Potrivit Poştei Române pentru prima recomandată ieşeanul a fost despăgubit cu valoarea maximă, adică 181 de lei şi că pentru cea de-a doua scrisoare dispărută nu a depus încă toate documentele necesare achitării despăgubirilor.

„În ceea ce priveşte despăgubirile solicitate, considerăm că acestea sunt lipsite de suport juridic, iar decizia finală cu privire la aceste aspecte aparţine instanţei de judecată”, au precizat reprezentanţii Poştei Române.

Dosarul urmează să fie judecat de către magistraţii Tribunalului Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici