- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.02.2013, 12:12)
- Departamentul Eveniment
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un judecător şi administratorul unei societăţi, trimişi în judecată pentru corupţie
Un judecător prahovean a fost trimis în judecată pentru că ar fi acceptat să i se dea 3.000 de lei pentru a interveni pe lângă un coleg în sensul admiterii unei cereri de liberare condiţionată a angajatului unei societăţi, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Urmărește
171 afișări
Un judecător şi administratorul unei societăţi, trimişi în judecată pentru corupţie (Imagine: Shutterstock)
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Petre Adrian Podea, judecător în cadrul Tribunalului Prahova, suspendat în prezent, pentru trafic de influenţă şi dare de mită şi George Sorin Florea, administrator al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă.
Potrivit DNA, în cursul lunii decembrie 2012, inculpatul Podea Petre Adrian, judecător la Tribunalul Prahova, a acceptat promisiunea remiterii sumei de 3.000 lei de către Florea George Sorin, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Ploieşti - denunţător în cauză - şi că îl va determina să admită o cerere de liberare condiţionată formulată de un fost angajat la firma administrată de Florea George Sorin. Persoana pentru care s-a solicitat intervenţia executa o pedeapsa cu închisoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Ulterior, în mod repetat, judecătorul Podea Petre Adrian i-a solicitat judecătorului de la Judecătoria Ploieşti să pronunţe o soluţie favorabilă în dosarul menţionat, spunându-i că, în acest scop, Florea George Sorin este dispus să îi remită suma de 2.000 lei, însă magistratul de la Judecătoria Ploieşti a refuzat propunerea de primire a banilor.
La data de 27 decembrie 2012, Judecătoria Ploieşti a respins cererea de liberare condiţionată fixând termen de reiterare patru luni de la data rămânerii definitive (perioada minimă după care putea fi reformulată cererea de liberare condiţionată). În urma declarării recursului de către persoana aflată în detenţie, la data de 31 ianuarie 2013, Tribunalul Prahova a admis parţial recursul, în sensul că termenul de reiterare a cererii de liberare condiţionată a fost redus. Completul respectiv a fost condus de judecătorul Podea Petre Adrian.
În 31 ianuarie 2013, Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă faţă de Podea Petre Adrian, judecător la Tribunalul Prahova.
La data de 31 ianuarie 2013, procurorii au dispus reţinerea inculpaţilor Podea Petre Adrian şi Florea George Sorin pe termen de 24 de ore. La data de 1 februarie 2013, Curtea de Apel Ploieşti a luat faţă de cei doi inculpaţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Cercetarea în stare de libertate a celor doi inculpaţi a fost menţinută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă desemnată cu judecarea cauzei de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe