- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.12.2017, 14:45)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un medic de la Sf. Pantelimon a închis secţia de ginecologie pe motiv că nu există materiale pentru intervenţii şi analize. Reacţia conducerii Spitalului
Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti a declanşat o verificare internă după ce un medic primar din cadrul secţiei de ginecologie a decis să închidă secţia pe motiv că nu are toate materialele necesare desfăşurării activităţii şi din cauza imposibilităţii efectuării analizelor de laborator.
Urmărește
3582 afișări
Spitalul Sf. Pantelimon face verificări interne după ce un medic a închis secţia de ginecologie
Printr-un anunţ lipit pe holurile spitalului Sf. Pantelimon din Capitală, un medic primar de pe secţia de ginecologie şi şef de gardă a informat pacienţii că, de joi, activitatea secţiei este suspendată "din cauza lipsei materialelor asigurării asistenţei medicale de urgenţă şi din cauza imposibilităţii efectuării analizelor de laborator".
Conducerea spitalului condamnă însă modalitatea de comunicare aleasă de medic, precizând că acesta este singurul care nu îşi desfăşoară activitatea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
"Nu negăm dificultăţile financiare cu care se confruntă spitalul, dificultăţi generate de datoriile către furnizori acumulate în cursul anului trecut. Domnul dr. Dimitriu este, totuşi, singurul medic din cele 17 linii de gardă plătite ale spitalului, care nu a reuşit să îşi desfăşoare activitatea şi a ales această modalitate de comunicare, în total dispreţ faţă de eforturile colegilor săi", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Panteliom, Fiorella Mitroi.
La spital s-a deplasat, vineri, şi secretarul de stat din cadrul ministerului Sănătăţii, Cristian Grasu, care a explicat că unitatea sanitară mai are peste un milion de lei datorii, iar activitatea secţiei de ginecologie este, la ora transmiterii ştirii, funcţională.
"Activitatea pe secţia de ginecologie continuă, în dimineaţa aceasta, s-au făcut cezariene. Este o situaţie grea. Probabil, domnul doctor, din cauza lipsei materialelor, din ultimele zece luni, s-a decompensat. Nu a discutat cu conducerea despre problemele de pe secţie la momentul potrivit, iar publicarea unui asemenea anunţ pe zidurile spitalului nu este cea mai bună soluţie. Este o problemă internă, de comunicare a spitalului. Ministerul Sănătăţii a vrut să se asigure că lucrurile nu se opresc. Şi domnul ministru Bodog cunoaşte situaţia financiară prin care trece spitalul. Lipsesc unele materiale, dar există înlocuitori şi se poate funcţiona. Sigur, nu este cea mai bună condiţie de funcţionare", a explicat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Cristian Grasu.
Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a precizat că vechea conducere a spitalului a strâns datorii în valoare de peste trei milioane de lei.
"Aici trenează nişte probleme de mai mult timp pentru că au fost nişte greşeli de management, care au dus la o situaţie financiară dificilă a spitalului. După ce s-a schimbat managementul, lucrurile au început, treptat, să se îmbunătăţească, adică au început să producă servicii suficiente astfel încât să acopere datoriile. Au fost datorii în valoare de trei milioane de lei, acum s-au înjumătăţit. Din cauza problemelor de contractare pe care le-a avut vechea echipă managerială, încă mai au de tras. Ministerul încearcă să găsească soluţii punctule pentru a-i ajuta, cât se poate, în mod legal", a adăugat Cristian Grasu.
În luna aprilie, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog l-a demis pe managerul spitalului pe motiv că un pacient de 66 de ani a decedat după ce o asistentă de la spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti i-a administrat o transfuzie de sânge destinată altui bolnav. În urma acestui incident, spitalul, dar şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat câte o anchetă, iar prima măsură luată a fost suspendarea, pe durata anchetelor, din funcţie a asistentei care a greşit transfuzia şi amendarea ei cu suma de 1.000 de lei.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe