Scandalul măştii de protecţie: un medic infecţionist, ameninţat în tren, de călători. Ce i-a revoltat

  • Deşi este obligatoriu, pentru călătorii CFR purtatul măştii de protecţie este facultativă
  • Adriana Moţoc, medic infecţionist, a filmat într-un vagon în care oamenii refuză să poarte masca de protecţie
  • Mai mult, medicul ne povesteşte că şi restul călătorilor, chiar dacă purtau mască, au refuzat să îi sară în ajutor
4364 afișări
Imaginea articolului Scandalul măştii de protecţie: un medic infecţionist, ameninţat în tren, de călători. Ce i-a revoltat

Un medic infecţionist a fost ameninţat în tren pentru că le-a cerut călătorilor să poarte mască

Masca este obligatorie în spaţiile publice închise. Cel puţin aşa spune legea. Nu se întâmplă, însă, şi în trenurile CFR. Adriana Moţoc este medic infecţionist şi ne povesteşte că a fost umilită şi ameninţată atunci când le-a cerut persoanelor din vagon să poarte mască. Medicul călătorea pe ruta Eforie Nord – Bucureşti şi ne dezvăluie realitatea cu care s-a confruntat în trenurile CFR. Pentru că oamenii refuză să poarte mască, Adriana Moţoc ne spune că riscul de îmbolnăvire este extrem de mare. Mai ales că petreci câteva ore alături de oameni care pot fi purtători. Am sunat la CFR să vedem ce măsuri se iau pentru a fi respectate regulile. Controlorii pot face doar recomandări, e treaba poliţiei să dea amenzi. Aşa că fiecare călătoreşte cu trenul de parcă ar fi maşina personală.

Iată cum decurge dialogul medicului cu respectivii călători: ”Vă rog frumos să vă puneţi mască! Mă mut mai încolo!”, spune medicul.

Aceştia răspund  ”Vă rog să vă mutaţi mai încolo! Din cauza la de ăştia a ajuns ţara asta aşa!”

Adriana Moţoc, medic infecţionist:”Nu aveau măşti.Şi i-am rugat frumos să-şi pună mască. În momentul acela, am fost certată, să spun, că de ce trebuie să-şi pună mască şi le-am spus pentru că aşa e legea. Fără să le explic exact care este importanţa măştii din punct de vedere epidemiologic.  După care au început să râdă de mine. La un moment dat, domnul a zis lasă că îţi arăt eu când cobori.  M-am simţit destul de umilită. Ceilalţi purtau masca sub bărbie.  Când a venit conductoarea prima oară i-am semnalat situaţia şi aşa, zâmbind şi foarte moale, a zis da, da, trebuie să purtaţi mască că aşa e legea acum şi a plecat mai departe.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici