- Home
- Social
- (24.03.2020, 16:30)
- Bogdan Ciucă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un pacient transferat de la Suceava la Iaşi, confirmat cu noul coronavirus. 16 cadre medicale au intrat direct în contact cu pacientul
- Un pacient care a fost transferat la de la Iaşi a fost diagnosticat cu noul coronavirus
- Pacientul a fost transferat pentru o intervenţie gastroeneterologică
- 16 cadre medicale care au intrat direct în contact cu pacientul sunt testate
Urmărește
1955 afișări
Un pacient transferat de la Suceava la Iaşi, confirmat cu noul coronavirus. 16 cadre medicale au intrat direct în contact cu pacientul
Un pacient care a fost transferat la Suceava la clinica de Gastroenterologie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi a fost diagnosticat cu infecţia cu noul coronavirus. Cadrele medicale care au intrat în contact cu el au fost trimise în autoizolare.
Pacientul a fost transferat miercuri, de la Suceava la laşi, pentru o intervenţie gastroeneterologică ce nu putea fi făcută decât la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din capitala Moldovei.
„Pentru că în contactul avut la Suceava medicul de acolo a fost confirmat ieri ( n.r. luni ) ca fiind pozitiv, ştim că în spitalul Suveava sunt mai mulţi medici, mai mulţi asistenţi confirmaţi pozitiv, s-a solicitat testarea acestui pacient care nu avea niciun fel de simptomatologie respiratorie dar el era contact al unui medic covid pozitiv. (...) ”, a declarat luni presei Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi,.
Pacientul confrimat cu infecţie stătea în salon cu un alt pacient, care a fost testat, rezultatul fiind negativ. Ancheta epidemiologică a început deja în acest caz.
„S-a început testarea la personalul medical care a intrat în contact cu acest pacient. Este vorba de primii medici şi pacienţi cărora li se recoltează teste, până vor fi lucrate ei merg în autoizolare. Pe măsură ce se identifică contacţi, în definiţia de contact apropiat, aceştia vor fi testaţi, vor merge în autoizolare. Dacă rezultatele vor fi negative vor reveni în activitate după perioada de autoizolare. Dacă rezultatele vor fi pozitive, vor fi comunicate colegilor de la Boli Infecţioase şi se va decide terapia adecvată.”, a mai explicat medicul.
16 cadre medicale care au intrat direct în contact cu pacientul sunt testate
„Trebuie o anchetă epidemiologică mai complexă pentru că pacientul a stat în Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din ziua de miercuri. Deci, nu se poate finaliza în clipa asta ancheta epidemiologică, numărul va fi comunicat la finalul ei. Aceşti colegi, medici şi asistenţi şi infirmieri vor fi testaţi.”, a declarat Diana Cimpoeşu.
Potrivit sursei citate, decizia de a închide secţia aparţine medicului epidemiolog.
„Deocamdată se fac proceduri de decontaminare, aşa cum trebuie, pacienţii sunt spaţiaţi. Numărul de pacienţi care trebuie să rămână internaţi este mic. Astfel încât se poate face spaţierea lor, şi se fac procedurile de decontaminare corecte şi complete în toate spaţiile din Gastroenterologie. Pe rând, evident.”, a mai precizat medicul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale