- Home
- Social
- DEVA, (19.02.2014, 11:36)
- Departamentul Corespodenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un pod construit peste râul Strei S-A RUPT de la jumătate. Două maşini au rămas suspendate. Cauza prăbuşirii - "subspălarea avansată" a fundaţiei - FOTO
Un pod din beton, lung de aproape două sute de metri, construit în anii '70 peste râul Strei din judeţul Hunedoara, s-a rupt, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce un pilon de susţinere a cedat, iar două autoturisme au rămas suspendate, fără să fie înregistrate victime.
Urmărește
14072 afișări
Hunedoara: Podul construit peste râul Strei s-a rupt. Două maşini au rămas suspendate (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)
Potrivit şefului Detaşamentului de Pompieri Hunedoara al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Iancu de Hunedoara", căpitan Ovidiu Oprean, podul peste râul Strei, care leagă comuna Bretea Română de E66, s-a rupt de la jumătate, după ce un pilon a cedat, iar două autoturisme care se aflau pe acesta au rămas suspendate, fiind recuperate de pompieri.
Conform sursei citate, autoturismele au rămas suspendate pe porţiunea prăbuşită a podului, însă pasagerii din acestea nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cîrstoiu: Clasa politică nu e pregatită pentru intrarea în joc a unui om cu carieră, cu notorietate
-
Toma (PSD): Probabil unii colegi încearcă să-l arunce din nou în luptă pe Ciolacu, poate scapă de el
-
Cutremur devastator în Tibet: Cel puţin 120 de morţi şi pagube însemnate în regiunea Everest
"Nu am realizat ce s-a întâmplat. Am simţit că îmi fuge pământul de sub picioare. Am realizat că scap maşina de sub control, în timp ce podul se prăbuşea cu mine cu tot. Am tras frâna de mână ca să nu scape de tot maşina", a declarat unul din şoferii a cărui maşină se afla pe pod.
Reprezentanţii Consiului Judeţean Hunedoara, în administrarea căruia se află podul, s-au deplasat în zonă şi au format o comisie care va evalua situaţia.
"Săptămâna trecută am avut un inginer care a trecut pe aici şi nu se vedeau niciun fel de semne că s-ar putea rupe podul. Este un accident şi trebuie să-i mulţumim Domnului că nu au fost victime. S-a întâmplat pe timpul nopţii, când nu este trafic intens. Pagubele sunt însemnate şi va fi un efort pentru Consiliul Judeţean să refacă acest pod. Sper să o putem face cât mai repede", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint.
Podul, construit în anii '70, lung de aproape două sute de metri, nu mai poate fi folosit, astfel că locuitorii satelor din apropiere vor fi nevoiţi să facă un ocol de zece kilometri pentru a ajunge la E66.
Cauza prăbuşirii podului peste râul Strei - "subspălarea avansată" a fundaţiei
Cauza prăbuşirii podului peste râul Strei din judeţul Hunedoara o reprezintă cedarea unui pilon din cauza "subspălării avansate a fundaţiei", spun reprezentanţii Prefecturii, potrivit cărora circulaţia auto şi pietonală este închisă în zonă, iar podul este păzit în permanenţă.
Reprezentanţii Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de accidente majore pe căile de transport au mers, miercuri, în urma dispoziţiei subprefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, la locul prăbuşirii podului de pe DJ 668 C, peste râul Strei, în comuna hunedoreană Bretea Română.
"Grupul de Suport Tehnic format din reprezentanţi ai CJ Hunedoara, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, ai Drumurilor Naţionale Deva şi ai ISU au constatat că podul s-a prăbuşit prin cedarea pilei numărul I, în urma subspălării avansate a fundaţiei, aceasta pierzând stabilitatea prin alunecare. Totodată, membrii grupului au propus închiderea circulaţiei auto şi pietonale şi marcarea corespunzătoare prin semne de circulaţie, interzicerea accesului publicului sub traveele prăbuşite, instituirea pazei permanente a podului, executarea unor lucrări de expertizare a stării tehnice actuale a podului şi identificarea resurselor financiare necesare executării unui proiect de execuţie a unui pod nou", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Prefectura Hunedoara.
Potrivit sursei citate, accidentul este considerat unul major pe căile de transport deoarece a produs avarierea unei căi de comunicaţii care presupune cheltuieli mari pentru intervenţie şi reabilitare.
Citește pe alephnews.ro: POLITICO: Țările europene simt presiunea unui acord de pace Rusia-Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ministerul Educației estimează o scădere alarmantă a numărului de elevi care vor susține examenele naționale
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De ce a murit Ilina Pârvu? Ce s-a întâmplat pe fetița pe care o purta în pântece când s-a stins
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe