Un preot din Iaşi primeşte pomelnice pe Facebook pentru cei afectaţi de coronavirus

  • Părintele Dan Damaschin a spus că a făcut acest gest pentru a fi aproape de oameni.
  • La începutul lunii februarie, şi un preot din Sibiu a organizat slujbe de maslu, în cadrul cărora se ruga pentru oamenii afectaţi de coronavirus.
1731 afișări
Imaginea articolului Un preot din Iaşi primeşte pomelnice pe Facebook pentru cei afectaţi de coronavirus

Un preot din Iaşi primeşte pomelnice pe Facebook pentru cei afectaţi de coronavirus

Un preot din Iaşi primeşte pomelnice, pe Facebook, pentru a se ruga în numele celor afectaţi de coronavirus. Aproximativ 150 de persoane i-au trimis, în doar trei ore, pomelnicele, în cadrul comentariilor la postarea preotului.

Preotul Dan Damaschin, de la biserica Maternităţii „Cuza Vodă" din oraşul Iaşi, le-a transmis, miercuri, credincioşilor, pe Facebook, că toţi cei afectaţi de epidemia provocată de noul coronavirus îi pot transmite pomelnice în comentarii. În trei ore, mesajul pe Facebook al preotului Dan Damaschin a strâns peste 800 de aprecieri şi acesta le-a răspuns celor aproximativ 150 de persoane care i-au transmis pomelnicele în comentarii.

„Dragii noştri. Aflăm de la credincioşi, de la mamele noastre din Maternitate şi, atât cât ne permite timpul, din presă, de pe Facebook şi de pe Whatsapp, de suferinţa provocată de aşa numita epidemie de Coronavirus. Chiar dacă avem rezervele noastre susţinute cu argumente solide de medici reprezentativi ai Societăţii Ştiinţifice Româneşti, se impune să fim alături de fraţii şi surorile noastre afectaţi de aceste evenimente”, scrie preotul.

Acesta îi îndeamnă pe credincioşi să vină la biserică şi să se roage pentru cei afectaţi de coronavirus, iar cei care nu pot ajunge, să trimită comentarii, pe Facebook, iar el se va ruga pentru ei.

„Oamenii noştri dragi, de aproape sau de departe, suferă. În această situaţie, vă îndemnăm şi noi să înteţim rugăciunea pentru sănătatea, pacea, liniştea şi ajutorul celor încercaţi, prin pravila zilnică prin milostenia firească şi mai ales slujbele din Biserici (acolo unde se poate), nu există rău omenesc, lumesc sau demonic ce nu poate fi biruit. Tocmai de aceea şi noi, creştinii din jurul Bisericii Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, vom săvârşi zilnic, începând cu ora 7 Slujba Sfintei Liturghii (după rânduiala canonică) şi Taina Sfântului Maslu. Toţi cei ce doresc să fie purtaţi în rugăciunile noastre, afectaţi de evenimentele mai sus menţionate, ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi, spre a ne încălzi cu toţii cu Mila şi Harul Bunului Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate multă, linişte sufletească şi pace la toată lumea!”, mai scrie preotul pe Facebook.

Părintele Dan Damaschin a spus că a făcut acest gest pentru a fi aproape de oameni.

„Ştim cât de greu poate fi unor oameni, mai ales cei din Italia, încât un gând bun din partea noastră înseamnă foarte mult. Este normal ca noi să ne rugăm în biserici, să fim lângă ei cu un gând frumos şi o rugăciune. Asta a fost motivaţia noastră de a fi aproape de ei” - a declarat, pentru MEDIAFAX, preotul Dan Damaschin.

La începutul lunii februarie, şi un preot din Sibiu a organizat slujbe de maslu, în cadrul cărora se ruga pentru oamenii afectaţi de coronavirus.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici