Un râs carpatin în vârstă de 3 ani este noul „locatar” de la Zoo Braşov

La Grădina Zoologică Braşov a ajuns un mascul de râs carpatin, care împlineşte, joi, vârsta de 3 ani. Râsul are nevoie acum să primească un nume.

Urmărește
347 afișări
Imaginea articolului Un râs carpatin în vârstă de 3 ani este noul „locatar” de la Zoo Braşov

Un râs carpatin în vârstă de 3 ani este noul „locatar” de la Zoo Braşov

Râsul carpatin a fost adus de la Grădina Zoologică din Innsbruck, Austria, printr-un transfer, în cadrul Programului ESB (Registrul Genealogic al Speciei), coordonat de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA), ca parte a eforturilor continue de conservare şi repopulare a acestei specii emblematice.

În anul 2021, la Grădina Zoologică Braşov au sosit două femele de râs carpatin din Ungaria. Una dintre ele a fost transferată la începutul lunii aprilie a acestui an, în Cehia în cadrul aceluiaşi ESB.

„Prezenţa noului exemplar de râs este un lucru important pentru noi, echipa de îngrijitori şi specialişti colaborând pentru a asigura adaptarea lui la noul mediu. Acesta va putea fi admirat doar după perioada de carantină şi observaţie de 30 de zile, conform reglementărilor în vigoare. Invităm pe această cale toţi iubitorii de animale să susţină conservarea şi protecţia acestei specii prin intermediul programului de adopţii. Deoarece nu are nume, primul părinte adoptiv va avea oportunitatea de a-l boteza”, spune Alin Pînzaru, director Grădina Zoologică Braşov.

Programul ESB (Registrul Genealogic al Speciei) este coordonat de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA), cu scopul de a asigura supravieţuirea pe termen lung a diverse specii din grădinile zoologice şi acvariile din Europa, asigurând transferuri de animale pentru a menţine diversitatea genetică şi pentru a preveni consangvinizarea. EAZA joacă un rol crucial în coordonarea acestor eforturi, în prezent ea gestionând programe pentru peste 400 de specii animale, prin cercetare şi conservare, managementul populaţiilor, educaţie şi conştientizare şi nu în ultimul rând pregătirea şi reintroducerea unor exemplare în habitatele lor naturale, atunci când este posibil şi sigur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici