- Home
- Social
- SUCEAVA, (18.03.2018, 16:18)
- Ciprian Nedelcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un român a fost condamnat la 225 de ani de închisoare. Bărbatul care a comis 17 infracţiuni: Este o rea-credinţă/ Cum s-a ajuns la o pedeapsă atât de mare
Un bărbat a primit o pedeapsă record din partea judecătorilor Curţii de Apel Suceava - 225 de ani de închisoare, într-un dosar de tăinuire, transmite corespondentul MEDIAFAX. Pedeapsa a fost posibilă pe baza calculelor prevăzute în Codul Penal.
Urmărește
3821 afișări
Un român a fost condamnat la 225 de ani de închisoare. Bărbatul care a comis 17 infracţiuni: Este o rea-credinţă/ Cum s-a ajuns la o pedeapsă atât de mare
„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava împotriva sentinţei penale din data de 14 iulie 2017 pronunţată de Judecătoria Suceava. În rejudecare, condamnă pe inculpatul Rusu Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la pedeapsa de trei ani de închisoare. Contopeşte pedepsele anterioare şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de zece ani de închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, de 225 de ani, 272 de luni şi 1.395 de zile închisoare, respectiv 93 de ani, zece luni şi cinci zile de închisoare. Inculpatul Rusu Ovidiu va executa o pedeapsă principală rezultantă de treizeci de ani de închisoare”, au precizat judecătorii suceveni în sentinţa aplicată în cazul lui Ovidiu Rusu, decizie care este definitivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Aşadar, instanţa a constatat obligativitatea de a contopi pedeapsa de trei ani de închisoare, pe care i-a aplicat-o lui Rusu pentru tăinuire, cu alte pedepse pe care acesta le-a primit în alte cauze penale.
În fapt, potrivit minutei Deciziei pronunţate de Curtea de Apel Suceava, Ovidiu Rusu a fost condamnat la pedeapsa principală rezultantă efectivă de 30 de ani de închisoare, deoarece legea penală nu permite, pentru astfel de infracţiuni, ca o persoană să execute mai mult de 30 de ani de detenţie.
Bărbatul a primit pedepse în 17 dosare penale, fiind acuzat de procurori de comiterea unor fapte de înşelăciune în perioada 2006-2011. Potrivit anchetatorilor, acesta s-ar fi recomandat în faţa mai multor persoane ca fiind judecător sau procuror DNA, reuşind în acest fel să obţină diverse sume de bani de la oameni cărora le-ar fi promis că le va rezolva problemele din instanţe, de la Casa de Pensii, de la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava ori de la Biroul de Carte Funciară din Rădăuţi. Mai mult, acesta a fost acuzat că, după ce a ajuns în penitenciar, ar fi reuşit să obţină aproximativ 100.000 de euro de la alte persoane, cărora le-ar fi promis că le va ajuta în diverse probleme, prezentându-se ca având diferite funcţii în sistemul judiciar.
„S-a ajuns la o condamnare de 225 de ani dintr-o rea-credinţă a judecătorilor Curţii de Apel Suceava. Dosarul respectiv figurează cu infracţiunea de tăinuire. Iniţial, Judecătoria Suceava mi-a aplicat o sentinţă de trei ani de închisoare, contopindu-mi celelalte 17 dosare penale pe care le-am avut din trecut. Pedeapsa cea mai mare a fost de zece ani de închisoare, sub imperiul Codului Penal vechi, din 1968, pentru înşelăciune. Consider că pedeapsa pe care mi-a aplicat-o instanţa la final este ieşită din contextul legii, deoarece nu ar fi trebuit făcut un calcul aritmetic”, a declarat Ovidiu Rusu la România Tv.
Acesta a contestat decizia Curţii de Apel Suceava, solicitându-le magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să descontopească toate infracţiunile şi să le contopească la loc, pentru obţinerea unei pedepse mai mici, următorul termen fiind stabilit de instanţa ieşeană pentru data de 12 aprilie 2018.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Amanta (devenită, între timp, titulara) ICH este gravidă?! 😲 Tatăl ar fi pufosul Goe, fiul unui multimilionar imobiliar
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe