- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un selfie i-a salvat viaţa. A dus la diagnosticarea unei tumori cerebrale la o femeie
O femeie din Florida a descoperit că are o tumoare cerebrală, după ce a observat că ochiul ei drept era căzut într-un selfie făcut în timpul unei călătorii la New York.
Un selfie i-a salvat viaţa. A dus la diagnosticarea unei tumori cerebrale la o femeie. Sursa foto: Unsplash
Amanda Troutwine, în vârstă de 33 de ani, a făcut o serie de fotografii în faţa unor repere celebre, dar a fost nedumerită când a văzut o diferenţă vizibilă la ochii ei.
La scurt timp după aceea, în 2016, medicii au identificat un meningiom benign, dar agresiv, în creierul femeii. A urmat un tratament intens, incluzând 30 de runde de radiaţii şi două operaţii.
Meningiomul este unul dintre cele mai frecvente tipuri de tumori cerebrale, reprezentând 30 la sută din totalul acestora. Acestea îşi au originea în meninge, cele trei straturi exterioare de ţesut care protejează creierul sub craniu. Simptomele meningiomului apar încet şi pot include modificări ale vederii, precum vederea dublă sau înceţoşată, dureri de cap care se agravează dimineaţa, pierderea auzului sau ţiuitul în urechi, pierderea memoriei, pierderea mirosului, convulsii, slăbiciune la nivelul braţelor sau picioarelor şi dificultăţi de vorbire, notează Daily Mail.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Pe parcursul tratamentului, medicul ei, Dr. Sepideh Mokhtari, a descoperit o altă tumoare cerebrală primară. De data aceasta, era vorba de un gliom, care are o rată de supravieţuire de aproximativ şapte ani atunci când este diagnosticat la timp la persoanele tinere.
Acum, deşi încă merge la controale regulate, Troutwine este sănătoasă şi chiar lucrează la Moffitt Cancer Center, unde a fost tratată, oferind sprijin altor pacienţi.
Experienţa a avut un impact semnificativ asupra vieţii ei, provocându-i probleme cognitive şi forţând-o să-şi încetinească ritmul. Cu toate acestea, ea se consideră norocoasă că a descoperit tumoarea la timp şi este recunoscătoare pentru sprijinul familiei şi prietenilor.
Troutwine speră că povestea ei va inspira alţi oameni să fie atenţi la propriile semne ale corpului şi să nu ignore niciodată ceva ce pare anormal.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO