Un turist în stare avansată de ebrietate a căzut pe treptele Cabanei Curmătura şi s-a rănit grav

  • Un turist în stare avansată de ebrietate a căzut, sâmbătă seara pe treptele Cabanei Curmătura şi a suferit un traumatism cranio cerebral cu multiple plăgi.
  • Din cauza ploii, misiunea salvamontiştilor a fost îngreunată.
  • Bărbatul a fost predat echipajului SAJ la ora 4.00 dimineaţă.
Urmărește
321 afișări
Imaginea articolului Un turist în stare avansată de ebrietate a căzut pe treptele Cabanei Curmătura şi s-a rănit grav

„În cursul nopţii precedente, Serviciul Public Local Salvamont Zărneşti a fost solicitat prin apel 112 să intervină la un caz mai "neobişnuit" sferei de activitate. În speţă, o persoană în stare avansată de ebrietate a căzut pe treptele Cabanei Curmătura, suferind un traumatism cranio cerebral cu multiple plăgi în regiunea occipitală şi frontală. Ceea ce iniţial trebuia sa fie o acţiune simplă, pe parcurs s-a dovedit foarte anevoioasă deoarece în condiţii de ploaie, drumul de acces spre cabană a devenit impracticabil”, se arată într-o postare pe Facebook a Serviciului Public Local Salvamont Zărneşti.

Cu sprijinul administratorului de la Cabana Curmatura şi a unui medic rezident aflat la cabană din pură coincidenţă, persoana în cauză a fost coborâtă cu UTV-ul din dotarea administratiei Cabana Curmatura, spre Prăpăstiile Zărneştiilor, unde a fost predată unui echipaj SAJ.

Misiunea s-a încheiat in jur de ora 4:00 dimineaţa.

„Pe această cale, dorim să atragem atenţia că acest mod bizar de a <petrece> în inima Parcului Na'ional Piatra Craiului şi oriunde pe munte, anulează orice urmă de responsabilitate pentru siguranţa proprie şi a persoanelor însoţitoare. Decizia de a consuma alcool şi mai mult, până la limita putinţei umane, nu trebuie asociată sub nici o formă cu activităţile montane! În cazul de faţă, consecinţele puteau deveni mult mai grave dacă nimeni nu ar fi sesizat că persoana în cauză este în afara cabanei, fară gram de reacţie asupra celor întâmplate. În incheiere dorim să mulţumim tuturor celor implicaţi în soluţionarea cât mai eficientă a acestui caz: Dispecerat SAJ Braşov, Administraţiei Cabana Curmatura şi nu în ultimul rând, medicului rezident aflat la cabană”, se arată în finalul postării.
Serviciul Public Local Salvamont Zărneşti, la datorie în orice circumstanţe!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici