- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.05.2015, 22:39)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unifarm: Am donat ser antibotulinic SJU Bacău, la fel şi la SJU Suceava. Nu au plătit nimic
Directorul Unifarm, Adrian Ionel, spune că a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău ser antibotulinic pentru pacientul de 66 de ani, ca şi la spitalul din Suceava, unde a fost internat de asemenea un bărbat cu botulism.
Urmărește
403 afișări
Unifarm: Am donat ser antibotulinic SJU Bacău, la fel şi la SJU Suceava. Nu au plătit nimic (Imagine: Shutterstock)
"Este inadmisibil ce am auzit. Că Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a plătit 10.000 de euro pentru serul pe care noi (Unifarm, n.r.) l-am trimis gratuit. Exact ca şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Nu înţeleg.Vă rog să cereţi o singură hârtie conducerii spitalului care să ateste că au plătit acestă sumă. Nu pot să cred ce se întâmplă. Noi am dat gratuit, la fel şi la Suceava, la Baia Mare şi la Oradea. Nu înţeleg de ce aceste dezinformări. Cui ajută?", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Ionel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
-
Studiu: Care sunt ţările cu cei mai educaţi politicieni? Cum stă România la acest capitol
-
Protestatarii din regiunea Abhazia refuză să părăsească parlamentul
-
Finalul războiului din Ucraina se întrevede. Declaraţia lui Zelenski: „se va termina mai repede” cu Trump preşedinte
Purtătorul de cuvânt al SJU Bacău Mirela Romaneţ a declarat, vineri seară, că pentru achiziţia acelei doze unice de ser antibotulinic s-a plătit suma de 10.000 de euro, aproximativ o treime din bugetul spitalului alocat pentru achiziţia de medicamente, ceea ce, evident este foarte mult.
"Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu decontează decât 1.600 de lei pe cazul rezolvat, ceea ce înseamnă mai puţin de 400 de euro, în condiţiile în care noi am cheltuit 10.000 de euro doar pentru acel ser", a mai spus Romaneţ.
Reprezentanţii SJU Bacău spun că au reuşit să achiziţioneze serul antibotulinic după numeroase demersuri făcute în ultimele 24 de ore atât la spitale din ţară, cât şi din străinătate.
Bărbatul de 66 de ani a fost internat cu botulism la SJU Bacău joi, însă nu a putut fi tratat corespunzător şi imunizat împotriva bolii din cauza lipsei serului din unitatea medicală. În consecinţă, medicii spitalului băcăuan au decis să-l interneze pe bărbat la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), astfel încât să poată fi monitorizat în permanenţă şi pentru a se putea interveni de urgenţă în cazul în care apar complicaţii, cum ar fi contractarea unui muşchi de pe trahee.
O situaţie similară s-a înregistrat în luna aprilie, când un bărbat de 71 de ani, din comuna suceveană Mălini, a venit la Spitalul Municipal din Fălticeni întrucât se simţea rău după ce mâncase macrou marinat, preparat în casă, şi cârnaţi pregătiţi la Crăciun şi păstraţi în untură. Iniţial, bărbatul a refuzat internarea, dar a revenit la spital după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.
La Spitalul Municipal din Fălticeni pacientul a fost diagnosticat cu suspiciune de botulism şi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, fiind internat în Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă, după ce, în urma analizelor de laborator pe probele recoltate de la pacient, a fost confirmat diagnosticul de botulism.
Conducerea SJU Suceava anunţa la rândul său că a făcut o solicitare pentru un tratament complet după confirmarea bolii şi s-a încercat achiziţonarea serului antibotulinic din sistemul electronic de achiziţii, dar nu exista nicio firmă autorizată care să comercializeze acest ser.
În replică Unifarm a anunţat că a trimis, gratuit, un set încă din prima zi în care a fost anunţat cazul, pentru ca ulterior să mai trimită tot gratuit un al doilea set.
Botulismul este o boală extrem de gravă, care produce paralizia nervilor cranieni, iar pacienţii diagnosticaţi cu această boală pot suferi de disfagie - dificultate de a înghiţi alimente solide şi lichide, disfonie - dificultate de vorbire, nu-şi pot mişca pleoapele, ajungându-se chiar la paralizia musculaturii respiratorii intercostale, dacă boala nu este tratată la timp.
Citește pe alephnews.ro: FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Adevăratul motiv pentru care Silviu Prigoană s-a retras din masonerie. Ce înseamnă gradul 33, de fapt
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe