- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.04.2016, 16:39)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Universitatea din Bucureşti solicită Senatului reintroducerea sancţiunilor pentru coordonatorii de doctorate plagiate
Universitatea din Bucureşti (UB) solicită Senatului să reintroducă în lege, sancţiunile aplicate profesorilor şi cercetătorilor care coordonează teze de doctorat dovedite a fi plagiate, care au fost eliminate de Camera Deputaţilor.
Urmărește
629 afișări
Universitatea din Bucureşti solicită Senatului reintroducerea sancţiunilor pentru coordonatorii de doctorate plagiate
Universitatea din Bucureşti solicită Senatului examinarea consecinţelor modificărilor propuse de Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor privind eliminarea sancţiunilor aplicate profesorilor şi cercetătorilor care coordonează teze de doctorat dovedite a fi plagiate. Astfel, Universitatea solicită reintroducerea în actul normativ a sancţiunilor propuse de Ministerul Educaţiei.
„Constatăm cu îngrijorare că forţa acestui act legislativ este serios diminuată prin faptul că din propunerea de modificare au fost eliminate sancţiunile care, în documentul prezentat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, se aplicau profesorilor şi cercetătorilor care coordonează teze de doctorat ce se dovedesc a fi plagiate: retragerea titlului didactic universitar sau a gradului de cercetare ori retrogradarea; destituirea din funcţia de conducere din instituţia de învăţământ superior; desfacerea disciplinară a contractului de muncă. Singura sancţiune care a fost păstrată este aceea care prevede interzicerea, pentru o perioadă determinată, a accesului la finanţarea din fonduri publice destinată cercetării-dezvoltării”, se arată în poziţia oficială a Universităţii, transmisă joi agenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi ce ai de făcut la alegeri. Pui ștampila pe alb!
-
Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce enclava palestiniană
-
DNA despre scandalul panourilor: nu este dispusă efectuarea urmăririi penale faţă de nicio persoană
-
Procurorii din New York spun că se vor opune respingerii condamnării lui Trump
Deputaţii au adoptat, miercuri, mai multe amendamente aduse de OUG nr. 4/2016, eliminând din rândul sancţiunilor dispuse în caz de plagiat retragerea calităţii de conducător de doctorat, a titlului didactic universitar sau a gradului de cercetare, retrogradarea şi desfacerea contractului de muncă.
Astfel, au fost abrogate mai multe litere ale articolului 324, care stipulau sancţiuni pentru coordonatorii de doctorate, precum "retragerea calităţii de conducător de doctorat sau a atestatului de abilitare, retragerea titlului de doctor, retragerea titlului didactic universitar sau a gradului de cercetare ori retrogradarea, destituirea din funcţia de conducere din instituţia de învăţământ superior, sau desfacerea disciplinară a contractului de muncă".
Deputaţii au decis că pentru "abaterile de la buna conduită în cercetare - dezvoltare", a personalului din cadrul instituţiilor de învăţământ superior, "constate şi dovedite", să fie aplicate sancţiuni precum: avertismentul scris, retragerea şi/sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea regulilor de bună conduită şi interzicerea pentru perioadă determinată, a accesului la finanţarea din fonduri publice destinată cercetării -dezvoltării.
Modificările aduse la OUG nr. 4/2016, dată de ministrul Educaţiei Adrian Curaj - care prevedea iniţial că diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice, din momentul comunicării dispoziţiei de retragere a titlului - au fost aduse de deputaţii din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.
Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.4/2016 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost adoptată cu 216 voturi "pentru" şi niciun vot împotrivă, Camera Deputaţilor fiind prima cameră sesizată.
Citeşte şi: Sute de oameni stau la coadă în faţa sediului Poliţiei Capitalei, după ce MAI a deschis angajările
Citește pe alephnews.ro: Gemini este acuzat că i-a spus unui utilizator „te rog să mori” și „ești o pierdere de timp și de resurse. Ești o pată pe univers”
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Fiii lui Silviu Prigoană nu pot face succesiunea. Care este motivul + acuzații grave din partea Adrianei Bahmuțeanu
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe