- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.04.2015, 12:38)
- Andrei Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unsprezece reţinuţi în dosarul privind încasarea ilegală de idemnizaţii pentru creşterea copilului
Unsprezece persoane au fost reţinute, iar alte 20 sunt cercetate în libertate, într-un dosar în care sunt suspectate că în baza unor documente false au obţinut indemnizaţii pentru creşterea copilului în valoare de 1,1 milione de lei, în acest caz fiind făcute marţi percheziţii în Bucureşti şi Galaţi.
Urmărește
235 afișări
Unsprezece reţinuţi în dosarul privind încasarea ilegală de idemnizaţii pentru creşterea copilului
Potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, cele 11 persoane reţinute - cinci femei şi şase bărbaţi - urmează să fie duse miercuri la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă, celelalte 20 de persoane fiind cercetate în continuare în libertate, pentru înşelăciune.
Poliţiştii au făcut, marţi, 21 de percheziţii în Bucureşti şi Galaţi şi au pus în aplicare 68 de mandate de aducere, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate că au încasat ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului, în valoare de 1,1 milioane de lei, după ce au prezentat la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială adeverinţe false emise de trei firme ”fantomă”. Din cele 68 de persoane audiate, 31 au calitatea de suspecţi, restul fiind audiate ca martori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Conform anchetatorilor, suspecţii, care nu au locuri de muncă, foloseau adeverinţe de venit falsificate, pe care le prezentau apoi Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, pentru a obţine indemnizaţia de creştere a copilului.
Suspecţii apelau în acest sens la persoane care aveau trei societăţi de tip "fantomă", cu obiect de activitate pază şi consultanţă, şi care îi angajau în mod fictiv în funcţii de manageri, cu salarii de aproximativ 4.000 de lei. Cu adeverinţele de salarii se prezentau apoi la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi încasau lunar 80% din aceste sume, cu titlul de indemnizaţie pentru creşterea copilului, în total obţinând aproximativ 1,1 milioane lei.
Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti (APISMB) a anunţat, marţi, că a sesizat DIICOT şi Poliţia Capitalei cu privire la faptul că 34 de persoane încasează în mod ilegal indemnizaţia pentru creşterea copilului.
"În urma unei sesizări primite de către Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti (APISMB) din partea Agenţiei Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Braşov, cu privire la o posibilă tentativă de fraudă, s-a procedat la încrucişări de baze de date ale Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti referitoare la beneficiarii de indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului/stimulent de inserţie, cu bazele de data relevante ale altor instituţii publice (CNPP, Inspecţia Muncii)", se menţiona într-un comunicat emis de APISMB.
Potrivit sursei citate, în urma acestor încrucişări, au fost identificate 34 de persoane care luau indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului, deşi nu figurau cu contracte de muncă active cu un an înainte de naşterea copilului, aşa cum cere legea.
Ulterior, APISMB a anunţat DIICOT şi Poliţia Capitalei, iar dosarele beneficiarilor identificaţi în urma verificărilor au fost trimise ofiţerilor din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe