- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.09.2015, 18:13)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UPU de la Grigore Alexandrescu, dotată cu sistem de semnalizare a depăşirii timpului de aşteptare - FOTO
Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" are un sistem de semnalizare pentru cazurile în care este depăşit timpul de aşteptare fără ca pacientul să fie consultat de medic, a declarat, vineri, la inaugurare, directorul unităţii sanitare, Dan Enescu.
Urmărește
1095 afișări
UPU de la Grigore Alexandrescu, dotată cu sistem de semnalizare a depăşirii timpului de aşteptare (Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)
"Azi a avut loc deschiderea a patru cinicimi din noua UPU. Avem aparatură foarte fină, fabricată în aprilie sau mai 2015 şi foarte puţine spitale se pot mândri cu aşa ceva. Pot asigura între 50.000 şi 100.000 de copii pe an, preluare, stabilizare şi trimitere acasă sau în secţiile spitalului nostru. Suntem în acest spital şase generaţii de medici, ceea ce înseamnă o echipă sudată. Noua UPU are însă pe lângă apartură un sistem care reduce timpul de aşteptare pentru consultaţie. În general familiile aşteaptă, în funcţie de gravitatea cazurilor, cinci minute, zece minute, 30 de minute. Dar acum avem nişte dungi la intrare, albastre, roşii, verzi. Acolo avem un monitor pe care este scris numele copilului şi în momentul în care s-a depăşit intervalul de timp pentru care a venit, pe dunga verde de exemplu sau pe dunga albastră, apare numele copilului scris cu roşu, ceea ce înseamnă că este o problemă acolo, s-a depăşit timpul", a explicat Dan Enescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Întrebat ce i-a cerut premierului Victor Ponta, care a fost prezent la inaugurarea unui tronson al UPU, Enescu a spus că i-a solicitat o aprobare ca să construiască o nouă clădire pentru pediatrie.
"Am cerut o clădire pentru pediatrie. De la anul începem construcţia noului sediu de pediatrie care va fi legat de chirurgie. Deviza noastră "niciun copil nu trebuie să moară". Avem anual 25-30.000 de cazuri, toate sunt grave, 40 la sută din Bucureşti şi 60 % din provincie. Vrem ca fiecare copil să fie tratat la maximum. Aceasta este încercarea, să nu-i mai trimitem în străinătate. Din octombrie vom deschide şi centrul de excelenţă în pediatrie. Pentru început vom face cu echipe din România, între 50 şi 75 de cazuri pe an, apoi, tot mai multe", a mai precizat directorul unităţii sanitare.
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a spus că în primele zile de mandat a vizitat UPU, unitatea veche, şi "era groaznic".
"În două încăperi foarte mici erau văzuţi 50.000 de pacienţi pe an. Atunci am decis, la propunerea domnului Arafat şi a domnului profesor, să investim în acest UPU nou. Am fi vrut să fie gata odată cu centrul nostru de suflet, cel de excelenţă în chirugie cardiovasculară. După ce terminăm şi pediatria, putem spune că ne-am făcut datoria faţă de cel mai mare spital de copii din România. Şi acum este cu totul altceva. În această noapte, când sunt pacienţi mai puţini, se va face trecerea din UPU vechi în cel nou", a declarat Bănicioiu.
Legat de personal, ministrul Sănătăţii a precizat că practic sunt 200 de posturi suplimentare pentru UPU şi peste 400 pentru ambulanţă.
De asemenea, ministrul Sănătăţii a menţionat că există un plan de reabilitare pentru mai multe spitale, unul fiind deja încheiat la Spitalul Judeţean "Sf. Spiridon" din Iaşi, unde acum o lună fost inaugurată UPU.
"În Bucureşti vor fi alte două UPU-uri noi, unul la Spitalul Bagdasar-Arseni şi la Sfântul Ioan. Dar acestea vor fi cuprinse în bugetul pe 2016", a adăugat Bănicioiu.
La rândul lui, secretarul de stat MAI, Raed Arafat a spus că au mai fost preluate la finanţarea din bugetul de stat 10, din 62 de Compartimente de Primiri Urgenţe (CPU) care nu erau finanţate din bugetul CNAS.
"S-au preluat cu personal cu tot la bugetul de stat, pentru a veni în sprijinul spitalelor mici. Din octombrie, aceste 10 CPU intră pe bugetul de stat, printre care Beiuş, Dej, Borşa", a spus Raed Arafat, secretar de stat MAI.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", ianugurată vineri, are o capacitate de 22 de paturi care pot asigura toate tipurile de urgenţe.
Valoarea maximă estimată a lucrărilor de consolidare este de 27.113.040,80 de lei cu TVA.
Lucrările au fost realizate cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, atât în ceea ce priveşte consolidarea, cât şi extinderea şi modernizarea UPU. Pentru dotarea unităţii cu echipamente medicale de ultimă generaţie au fost folosite şi sponsorizările primite.
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" este cel mai vechi spital pentru copii din România, dat în folosinţă în anul 1886. În spital funcţionează 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe