Urs brun operat pe creier în premieră: „Se simte bine, dar nu este încă în afara pericolului”

Boki, un urs brun de 2 ani de la Wildwood Trust din Canterbury, Kent, se recuperează după o intervenţie chirurgicală pe creier, unică în Marea Britanie. Operaţia a avut loc la începutul săptămânii pentru a trata o afecţiune numită hidrocefalie, care îi provoca convulsii şi probleme de vedere.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Urs brun operat pe creier în premieră: „Se simte bine, dar nu este încă în afara pericolului”

Urs brun operat pe creier în premieră: „Se simte bine, dar nu este încă în afara pericolului”

Reprezentanţii Wildwood Trust au declarat: „Boki este treaz şi se simte cât se poate de bine. Desigur, nu este încă în afara pericolului, dar a fost verificat în această dimineaţă de Romain Pizzi şi de veterinarul nostru, Elliott Simpson-Brown, de la IZVG, iar aceştia sunt mulţumiţi de recuperarea sa de până acum".

Dr. Romain Pizzi, medicul care a făcut operaţia, a explicat: „Întotdeauna eşti un pic nervos când vii la o zi după o operaţie neobişnuită sau mare, şi sunt multe lucruri care ne-ar fi putut crea probleme cu Boki, dar vestea bună este că se simte foarte bine în această dimineaţă".

Decizia de a opera a fost luată după ce tratamentele medicamentoase au devenit ineficiente, iar calitatea vieţii lui Boki era afectată. Echipa medicală se temea că, fără intervenţie, ursul ar fi putut să nu supravieţuiască perioadei de toropeală din iarnă.

„Este un animal minunat. Este unic. Sunt îngrijitor de grădini zoologice de 15 ani şi nu mai există nimeni ca el", spune Jon Forde, şeful departamentului de urşi de la Wildwood.

Organizaţia de caritate estimează că operaţia şi îngrijirile ulterioare vor costa aproximativ 20.000 de lire sterline şi a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi aceste cheltuieli, potrivit Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici