UTI va furniza sistemul destinat actelor de stare civilă pentru 150,9 mil.lei, cel mai ridicat preţ

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a reevaluat ofertele pentru furnizarea sistemului de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă şi a selectat UTI Group, în defavoarea companiei Romsys, desemnată câştigătoare în luna decembrie 2013.

Urmărește
647 afișări
Imaginea articolului UTI va furniza sistemul destinat actelor de stare civilă pentru 150,9 mil.lei, cel mai ridicat preţ

UTI va furniza sistemul destinat actelor de stare civilă pentru 150,9 mil.lei, cel mai ridicat preţ (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Preţul solicitat de UTI, de 150,9 milioane lei (cu TVA), a fost cel mai ridicat din cadrul licitaţiei.

Ministerul a reevaluat ofertele după ce instanţa a confirmat o decizie a Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC).

"În urma reevaluării ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică pentru «Sistemul integrat de emitere a actelor de stare civilă», MSI a stabilit câştigătoare asocierea formată din UTI Group, CertSign şi AM Project Design & Consulting SRL. În conformitate cu decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor 364/C8/5634, 5670 din 06.02.2014 şi a hotărârii Curţii de Apel Bucureşti 3195/17.04.2014, comisia a dispus că sunt respinse ofertele depuse de S&T România cu Siveco România, Expert One Research, Frontal Communication şi BCS Business Consulting Software, precum şi Romsys cu INDRA Sistemas şi Mercury 360 Communications", se arată într-un răspuns al MSI remis la solicitarea MEDIAFAX.

Instituţia precizează că hotărârea Curţii de Apel este definitivă şi irevocabilă.

"Eventualele contestaţii (privind reevaluarea ofertelor - n.r.) se pot depunde in termen de 10 zile, începând cu ziua urmatoare luării la cunoştinţă, în conformitate cu prevederile OUG 34/2006", potrivit MSI.

Licitaţia pentru sistemul de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă a fost lansată de MSI în august 2013.

În a doua parte a lunii decembrie 2013, ministerul a anunţat că a încheiat procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru sistemul IT.

"Câştigătorul desemnat este asocierea formată din Romsys, Indra Sistemas, Mercury 360 Communications, împreună cu subcontractanţii Technology Network Services, Quantrio Consulting şi Star Storage, cu o propunere financiară de 94.999.664,00 lei, fără TVA (117,8 milioane de lei, cu TVA - n.r.)", se arăta într-un comunicat a MSI din 13 decembrie 2013.

La licitaţie s-au înscris şi consorţiile formate din S&T România, Siveco România, Expert One Research SRL, Frontal Communications SRL şi BCS Business Consulting Software SRL, precum şi UTI Grup, CertSIGN şi AM Project Design&Consulting SRL.

Oferta consorţiului condus de S&T România s-a ridicat la 120.986.865,40 lei, fără TVA, iar cea a asocierii conduse de UTI Grup la 121.650.794,48 lei, fără TVA, potrivit datelor ministerului.

Valoarea contractului a fost estimată la 151,5 milioane de lei, TVA inclusă (34,4 milioane de euro), conform anunţului de participare.

Spre finele anului trecut, S&T România şi UTI Grup au contestat rezultatul licitaţiei anunţat de minister.

La începutul lunii februaria a acestui an, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis ca Ministerul pentru Societatea Informaţională să reanalizeze ofertele Romsys, S&T şi UTI Grup pentru sistemul de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă.

Decizia CNSC a fost atacată în instanţă.

Două luni mai târziu, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât să menţină decizia prin care MSI a fost obligat să reanalizeze ofertele Romsys, S&T şi UTI Grup pentru sistemul de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI şi finanţat prin fonduri structurale este îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă.

Sistemul IT va trebui să fie livrat înainte de 1 iulie 2015.

În cadrul proiectului vor fi scanate şi digitizate toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani, aproximativ 75.000.000 de documente.

Proiectul prevede servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea echipamente hardware - servere si echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicatii, certificate digitale) - pentru toate cele 3.188 de unităţi teritorial administrative, inclusiv dotarea unui datacenter.

Totodată, se vor presta servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect, informare şi publicitate pentru implementarea proiectului.

Printre beneficiarii proiectului se numără Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Finanţelor, Casa Naţională pentru Pensii Publice, Casele de pensii private, Casa de Pensii Militare, Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă şi Curtea de Conturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici