- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.07.2022, 21:32)
- Miruna Diaconu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vacanţa la ţară pierde viteză. Rezervările din zonele rurale ale României, trase în jos
Eliminarea restricţiilor din Europa şi deschiderea graniţelor au dus la o creştere semnificativă a cererii pentru vacanţe în statele europene, însă acest lucru are un efect negativ asupra turismului local, hotelurile şi pensiunile înregistrând în această perioadă mai puţini vizitatori faţă de 2021.
Urmărește
1144 afișări
Vacanţa la ţară pierde viteză. Rezervările din zonele rurale ale României, trase în jos
Pensiunile şi micile unităţi de cazare au beneficiat de restricţiile impuse de autorităţi privind călătoriile, în special cele în afara ţării.
În ultimii doi ani, oamenii au căutat mai mult să meargă în zone naturale, izolate, departe de agitaţia oraşelor, şi s-au orientat către mici pensiuni şi case de vacanţă.
Pentru mulţi proprietari de pensiuni din zonele rurale ultimii doi ani au fost foarte buni, cu rezultate în creştere faţă de 2019. Anul acesta însă trendul pare că se inversează.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Până la ora 16:40, prezența la vot este de 39,83%. 7,1 milioane de români au votat / Referendumul a fost validat
-
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru a trece fiecare întrebare are nevoie de 50% +1 din voturi
-
Primăria Municipiului Bucureşti, precizări legate de referendumul local din Capitală: Mesaj pentru cei care au viză de flotant
-
Avertismentul unui oficial britanic: Rusia este „agresivă” în domeniul cibernetic şi reprezintă o ameninţare la adresa NATO
„La noi, rezervările au scăzut cu 10-15% faţă de anul trecut. Perioada 2020-2021 a fost una foarte bună. Acum au scăzut vânzările mai mult în extrasezon, în sezon e mai bine. În zona în care noi ne aflăm, sunt pensiuni care stau foarte prost. Eu am intuit încă din 2020 că aşa va fi, în primul an al pandemiei am avut o creştere a vânzărilor de 30% faţă de 2019, am beneficiat atunci şi de şcoala online, de munca remote. Înregistrăm o scădere faţă de ultimii doi ani, dar suntem în continuare puţin peste 2019“, spune Daniel Ionuţ Zdrob, coproprietar şi administrator al pensiunii La Moara, din comuna Fundu Moldovei, judeţul Suceava.
Odată cu pandemia, durata medie de şedere a crescut în multe unităţi de cazare dat fiind că turiştii au putut să lucreze remote şi au ales să facă acest lucru în zone rurale sau de munte. Astfel, în ultimii doi ani, micile pensiuni aveau rezervări care se întindeau pe luni întregi, iar şansele de a găsi un loc liber erau foarte mici, mai ales vara. Acum, acest lucru nu mai e valabil, astfel că cei care şi-au propus să îşi facă vacanţa în România încă mai au timp să o planifice.
Ioani Florin, primarul comunei Viştea, judeţul Braşov, şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară şi Promovarea Turismului - Ţara Făgăraşului, spune că în această zonă a ţării se simte o scădere a rezervărilor în această perioadă, dar nu există probleme majore.
„Anul trecut a fost unul foarte bun, mai bun decât alţii, oamenii au căutat zone cu un patrimoiu natural bogat, cu spaţii aerisite şi am avut un număr de clienţi bun în zonă. Anul acesta nu sunt probleme majore, totuşi nu e ca în 2021, se vede că oamenii au plecat în vacanţe peste hotare. Suntem peste nivelul de acum doi ani totuşi, trendul acesta de a merge în natură există în continuare. Avem turişti, însă scăderea e de circa 20%“, spune Ioani Florin.
Scăderile masive privind numărul rezervărilor sunt în zona litoralului, mai ales ţinând cont de faptul că mulţi turişti au plecat în vacanţe în ţări precum Grecia sau Turcia, destinaţii tradiţionale de plajă încă dinainte de pandemie. Cu toate că scăderile de pe litoral nu se compară cu restul ţării, ele ajungând la 30-35%, zonele montane şi rurale resimt şi ele lipsa turiştilor.
Citește pe alephnews.ro: Un polițist de frontieră, desemnat să protejeze secția de vot, s-a împușcat în cap în propriul autoturism. Incidentul a avut loc în comuna Frătești din județul Giurgiu
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Până la ora 10:00, 4,30% dintre alegători au votat la referendumul din București. Ce se întâmplă după referendum
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe