Vadim Tudor a refuzat să dea declaraţii la PICCJ, invocând calitatea sa de europarlamentar

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal pentru scandalul petrecut odată cu evacuarea sediului PRM, din 4 ianuarie, s-a prezentat, vineri, în faţa procurorilor Parchetului instanţei supreme, însă a refuzat să dea vreo declaraţie, invocând imunitatea de parlamentar european.

Urmărește
67 afișări
Imaginea articolului Vadim Tudor a refuzat să dea declaraţii la PICCJ, invocând calitatea sa de europarlamentar

Vadim Tudor a refuzat să dea declaraţii la PICCJ, invocând calitatea sa de europarlamentar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Corneliu Vadim Tudor a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, că nu a făcut nicio declaraţie, invocând faptul că procurorii nu ar avea dreptul să-l cerceteze înainte de a obţine ridicarea imunităţii sale de parlamentar european.

Avocatul Mariana Ştefan, care l-a însoţit pe liderul PRM la PICCJ, a susţinut că încadrarea juridică a faptei de care este acuzat Corneliu Vadim Tudor a fost schimbată, în locul infracţiunii de ultraj procurorii acuzându-l de tulburarea liniştii publice, cea de nerespectarea a unei hotărâri jduecătoreşti rămânând valabilă.

Vadim şi avocatul său au explicat că cele întâmplate la sediul PRM în 4 ianuarie au fost, în esenţă, manifestări şi acţiuni politice, astfel că imunitatea de europarlamentar a preşedintelui PRM ar putea fi invocată.

La întrebarea referitoare la un caz anterior al colegului său de partid, Gigi Becali, când Parlamentul European a statuat că imunitatea de europarlamentar funcţionează doar în cazul percheziţiei, reţinerii şi arestării, avocatul Mariana Ştefan a răspuns că, deşi nu se pune problema luării unei măsuri preventive, începerea urmăririi penale dă procurorilor posibilitatea, teoretic, să acţioneze şi în acest fel.

"Din acest motiv, am cerut să nu se mai facă acte procedurale în dosar până când imunitatea lui Corneliu Vadim Tudor nu va fi ridicată în Parlamentul European", a explicat Mariana Ştefan.

În declaraţia dată jurnaliştilor la ieşirea din sediul PICCJ, Vadim Tudor a lansat din nou acuzaţii la adresa actualei puteri, susţinând că dosarul său este unul politic şi că el ar fi doar o victimă a voinţei preşedintelui Băsescu.

Vadim s-a referit din nou, în termeni lipsiţi de eleganţă, la executorul judecătoresc Daniela Şomâldoc, precum şi la procurorul general Laura Codruţa Kovesi, prezentându-şi declaraţiile fie drept pamflet, fie drept declaraţii poltice.

Liderul PRM a mai fost la PICCJ şi marţi.

După întâlnirea cu procurorii de atunci, el a spus că "i-a sărit muştarul" când s-a încercat evacuarea presei şi că atunci a început să ţipe şi el, deoarece era "în conferinţă de presă legală a unui partid parlamentar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici