- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.09.2015, 15:22)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vasile Cepoi, numit preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate
Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătăţii şi fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, a fost numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, pentru un mandat de cinci ani.
Urmărește
3012 afișări
Vasile Cepoi (Foto: Liviu Chirica / Mediafax Foto)
Decizia premierului Victor Ponta de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, înfiinţată prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Vasile Cepoi a fost numit în noua funcţie pentru un mandat de cinci ani şi va avea rang de secretar de stat.
Vasile Cepoi a demisionat din postul de ministru al Sănătăţii la începutul lunii octombrie 2012, după ce a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Imediat după demisie, Cepoi a fost numit consilier al premierului Victor Ponta, fiind împuternicit să coordoneze activitatea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.
În iulie 2014, premierul Victor Ponta l-a numit pe Vasile Cepoi în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, cu rang de secretar de stat. Ca urmare a noii funcţii, Cepoi a fost eliberat din postul de consilier de stat în Cancelaria premierului.
Vasile Cepoi spunea, în august 2014, că Direcţia Naţională Anticorupţie a decis neînceperea urmăririi penale în cazul său şi procurorii Parchetului Curţii de Apel Iaşi i-au clasat dosarul.
Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), înfiinţată recent, prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, va evalua, în vederea acreditării, toate unităţile sanitare care sunt definite ca fiind entităţi, cu sau fără personalitate juridică, al căror obiect de activitate îl constituie acordarea asistenţei medicale, la orice nivel al acesteia.
În vederea desfăşurării în bune condiţii a procesului de acreditare a unităţilor sanitare, ANMCS foloseşte evaluatori de serviciu de sănătate recunoscuţi, din rândul personalului specializat în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate. Totodată, ANMCS elaborează procedurile, standardele şi metodologia de acreditare a unităţilor sanitare, cu consultarea, în acest sens, a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a Colegiului Medicilor din România şi a altor asociaţii profesionale, ştiinţifice, civice şi patronale ce activează în domeniul medical.
Citeşte şi: Ponta l-a numit pe consilierul său Vasile Cepoi la conducerea Comisiei de Acreditare a Spitalelor
Citeşte şi: Vasile Cepoi, acuzat de ANI de CONFLICT DE INTERESE şi INFRACŢIUNI legate de fonduri europene
Citeşte şi: Vasile Cepoi: Legea sănătăţii schimbă statutul bugetar al spitalelor şi reduce numărul caselor de sănătate
ANMCS este condusă de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, numit pentru un mandat de cinci ani şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului. Preşedintele ANMCS este şi preşedintele Colegiului director al autorităţii.
ANMCS are în componenţă următoarele structuri de specialitate, organizate la nivel de direcţie: Unitatea de Standarde pentru Serviciile de Sănătate - structură cu atribuţii şi responsabilităţi în domeniul cercetării, elaborării şi actualizării standardelor pentru managementul calităţii serviciilor de sănătate; Unitatea de Evaluare şi Acreditare a Spitalelor - având ca atribuţii evaluarea serviciilor medicale spitaliceşti şi elaborarea raportului de acreditare; Unitatea de Evaluare şi Acreditare a Unităţilor Sanitare din Ambulatoriu - având ca atribuţii coordonarea evaluării conformităţii cu standardele de acreditare şi elaborarea raportului de acreditare.
Autoritatea este finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Veniturile proprii sunt constituite din: taxa de acreditare/ reacreditare plătită de unităţile sanitare; taxa de reevaluare a unei unităţi sanitare plătită de solicitantul reevaluării; fonduri externe nerambursabile şi fonduri acordate de către instituţiile financiare internaţionale; editarea şi vânzarea de cărţi, broşuri, publicaţii, lucrări, studii şi alte materiale de specialitate; donaţii, sponsorizări şi alte venituri încasate.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”