Vasluian condamnat la închisoare pe viaţă după ce şi-a omorât cu sadism fiica şi tatăl

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Vaslui, care în octombrie 2012 şi-a ucis cu sadism fiica de cinci ani şi tatăl cu mai multe lovituri de sapă în cap, a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viaţă de Tribunalul Vaslui pentru omor deosebit de grav.

Urmărește
314 afișări
Imaginea articolului Vasluian condamnat la închisoare pe viaţă după ce şi-a omorât cu sadism fiica şi tatăl

Vasluian condamnat la închisoare pe viaţă după ce şi-a omorât cu sadism fiica şi tatăl (Imagine: Shutterstock)

La mai puţin de trei luni de la trimiterea sa în judecată, Vasile Larion, din localitatea Satu Nou (Soleşti), a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la închisoare pe viaţă pentru omor deosebit de grav, după ce, în octombrie 2012, şi-a ucis cu o sapă atât fiica de cinci ani, cât şi tatăl, în vârstă de 66 de ani.

Bărbatul de 42 de ani le-a mărturisit anchetatorilor, în momentul reţinerii sale, că a recurs la acest gest pentru că a vrut să o facă pe mama copilei să sufere, după ce femeia l-a părăsit, fiind plecată la muncă în Anglia. Mai mult, în timpul ultimelor audieri de dinaintea pronunţării sentinţei, bărbatul a afirmat în faţa judecătorilor că fiica de cinci ani pe care a ucis-o provine, de fapt, dintr-o relaţie amoroasă dintre soţie şi tatăl său.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de anchetatori, Vasile Larion şi-a lovit atât fiica, cât şi pe bunicul patern al copilei, cu muchia unei sape, fiecare primind câte două lovituri în cap. În urma agresiunii, fetiţa şi-a pierdut viaţa, iar bărbatul de 66 de ani a suferit răni grave.

După ce şi-a ucis fiica, Vasile Larion a încercat să se sinucidă, aruncându-se în faţa unei maşini pe DN 24 Vaslui - Iaşi, însă şoferul a reuşit să-l evite. Ulterior, bărbatul a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanţă. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vaslui a mers la locuinţa bărbatului, însă fetiţa de cinci ani nu a mai putut fi salvată. În ceea ce-l priveşte pe bărbatul de 66 de ani, acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat în comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a şi decedat.

Vasile Larion a fost reţinut, iniţial, pentru 24 de ore, iar apoi a fost arestat preventiv.

Pe tot parcursul desfăşurării cercetărilor, Vasile Larion nu a manifestat nicio urmă de regret pentru ororile comise. De altfel, în urma expertizei medico-legale la care a fost supus, s-a stabilit că bărbatul "a comis faptele cu discernământ, sub impulsul violenţei". Psihiatrii l-au caracterizat pe Larion ca având "un comportament agresiv, cu tendinţe spre sadism".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici